DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Rakamda ne gözüküyorsa harfi harfine yazıya dökmek istiyorum mümkün müdür hocamNasıl bir sonuç istiyorsunuz? Örneğin verdiğiniz sayının sonucu ne olmalı?
Malesef gönderdiğiniz başlık altındakileri denedim Metni vermiyor acaba sizin bildiğiniz bir formül varmıdır.Forumda bu konuyla ilgili bir çok başlık bulunmaktadır. İnceleyiniz:
Sayıyı Yazıya Çevirme Uygulamaları
Bu başlıkta, Türkçe ve ingilizce olarak sayıyı yazıya çevirme ve YTL-YKR uygulamalarını bulabilirsiniz.www.excel.web.tr
Hangisini denediniz?Malesef gönderdiğiniz başlık altındakileri denedim Metni vermiyor acaba sizin bildiğiniz bir formül varmıdır.
Sayıya çevirme olanları denedim. İçlerinde değişiklik yapmak mı gerek.Hangisini denediniz?
Sayıyı belirttim nasıl türkçe yapacağım Yukarıdaki sayı neyse yazı olmasını istedim sadece böyle bir formül yok ise teşekkür ederim yardımlarınız için hayırlı günler.Merhaba,
Önce siz verdiğiniz rakamı türkçeye çevirin, yani binlik ayracı nokta, küsüratı virgül yapın, sonra bir daha deneyin.
"yukardaki sayı neyse" diye belirtmişsiniz ama Türkçede "1,156,849.2340 " şeklinde bir sayı yok. Eğer sistem ayarlarınız Türkçe ise excel bu ifadeyi sayı olarak görmez, metin olarak görür. Necdet Bey bunu belirtmek istemiş. Sayı olarak işlem yapmak için öncelikle yine Necdet Bey'in belirttiği gibi Türkçeleştirilmesi gerekir.Sayıyı belirttim nasıl türkçe yapacağım Yukarıdaki sayı neyse yazı olmasını istedim sadece böyle bir formül yok ise teşekkür ederim yardımlarınız için hayırlı günler.
Hocam örnek dosyayı ekledim."yukardaki sayı neyse" diye belirtmişsiniz ama Türkçede "1,156,849.2340 " şeklinde bir sayı yok. Eğer sistem ayarlarınız Türkçe ise excel bu ifadeyi sayı olarak görmez, metin olarak görür. Necdet Bey bunu belirtmek istemiş. Sayı olarak işlem yapmak için öncelikle yine Necdet Bey'in belirttiği gibi Türkçeleştirilmesi gerekir.
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi örnek dosya paylaşırsanız hızlıca çözüme ulaşacağınızı düşünüyorum.
Doğrudur hocam onu nasıl değiştireceğim.Yusuf Hocam Merhaba
Yüzellibirbinkuruş 1510 lira yapar burda bir terslik yokmu
Teşekkür ederim hocam. Elinize sağlıkGönderdiğiniz örnek dosyadaki sayı bende 1.155.692,151000 olarak görünüyor. Bu dosya üzerindeki sayıya çevirme uygulamasını ekli dosyada görebilirsiniz. Hem para birimi olarak hem de sayı olarak düzenleme yaptım. C3 ve C4 hücrelerinde bu farklı kullanımları görebilirsiniz:
Hocam yeni olduğumdan terimleri fazla anlamıyorum Excelde . noktaları ayarldan , olarak düzelttim sayıyı elimle yazmıştım ama olsun sorun değil Yusuf44 Bey' in yapmış olduğuda şimdilik işimi çözdü daha çok başınızı ağrıtacağız bilgilerinizden yararlanmak için hepinize teşekkür edrim.Sayın Hantor Merhaba
Hiç bir şey değiştirmeden önce şöyle düşünelim;
eğer siz bu sayıyı bir işlem sonucu bulduysanız bu işlemi nasıl bir uygulama yaparak bulduğunuzu açıklarsanız veya bir kaynaktan aldıysanız ve gördüyseniz kaynağın bu sayısı hangi konuda neden ve niçin böyle bir şekilde (yazma şekli) yazıldığını bilmek lazım.
O zaman arkadaşlarımız size daha sağlıklı bir çözüm bulacaklardır diye düşünüyrum
=+YERİNEKOY(YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;",";"@");".";",");"@";".")+0