Seçenek Düğmesi yazısını nasıl büyütebilirim ?

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
Arkadaşlar bildiğiniz gibi geliştirici sekmesi altındaki ekle bölümünden seçenek düğmesi ekliyoruz. Ancak bu düğmenin yanındaki yazı seçildiğinde formatında değişiklik yapmak mümkün olamıyor, hiçbir şekilde yazı tipine giremiyorum.

Yazı çok küçük çıkıyor ve büyütmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Geliştirici/Ekle/Activex bölümündeki Seçenek düğmesini ekleyin sağ tıklatın Özellikler2i tıklatın açılan pencerede Font kısmından istediğinizi yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Geliştirici/Ekle/Activex bölümündeki Seçenek düğmesini ekleyin sağ tıklatın Özellikler2i tıklatın açılan pencerede Font kısmından istediğinizi yapabilirsiniz.
O düğme ile de yaptım ama pek birşey yapamadım. Özelliklerde fontun yanında sadece yazı tipi var, boyutu yok. Ayrıca bu butonun üzerine gelince diğeri gibi seçenek seçmeyi yapamıyorum sadece nesne olarak seçiyor. İkisi arasındaki işlev farkı nedir acaba?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Fontun en sağında bir düğme var ona basmalısınız. Bu nesnenin işlev kazanabilmesi için Tasarım modunu kapatmalısınız. Geliştirici sekmesi/Tasarım Modu (Ekle nin yanında)

Excel Vers. ve Dili
Fontun en sağında bir düğme var ona basmalısınız. Bu nesnenin işlev kazanabilmesi için Tasarım modunu kapatmalısınız. Geliştirici sekmesi/Tasarım Modu (Ekle nin yanında)
Sağolun hepsini de keşfettim ve düzelttim. Ama kaydetmeden çıkmak zorunda kaldım çünkü son anda üzerine makro kaydedemediğimi gördüm :eek::???:

Ben seçeneği seçtirirken makro ile bir işlem de yaptırmak istiyorum,

Bazen bu excele akıl sır ermiyor gerçekten, yazı küçücük kaldı 16 puntoların arasında.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
diğeri gibi makro ekle seçeneği yok ama istediğiniz kodu ona kendiniz atayabilirsiniz. Seçenek düğmesini sağ tıklatın Kod Görüntüle yi tıklatın hangi makronun çalışmasını istiyosanız adını yazın.

Kod:
Private Sub OptionButton1_Click()
'Çalıştırılacak makro adını buraya yazın
End Sub

Excel Vers. ve Dili
diğeri gibi makro ekle seçeneği yok ama istediğiniz kodu ona kendiniz atayabilirsiniz. Seçenek düğmesini sağ tıklatın Kod Görüntüle yi tıklatın hangi makronun çalışmasını istiyosanız adını yazın.

Kod:
'Çalıştırılacak makro adını buraya yazın
End Sub
BayiListeAÇ
End Sub

Şeklinde denedim ama kaydederken makro içeren dosya olmasını istiyor. Makro ise personal.xlsb içinde. Makronun yerini kendi dosyama mı almam gerekiyor acaba? Yoksa başka bir hatamı var?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Başka bir dosyadaki makroyu çalıştırmak için Run komutunu kullanmalısınız

Eğer makronun bulunduğu dosya açıksa dosya adını ve makro adını yazmanız yeterli
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
     Run "Kitap1.xlsm!Makro1"
End Sub
Dosya kapalıysa hem açıp hemde makroyu çalıştırmak için dosyanın bulunduğu klasörüde yazmalısınız.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
     Run "'C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Kitap1.xlsm'!Makro1"
End Sub