seçilen option butona göre sütuna kayıt

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhaba sn.hocalarım ve arkadaşlarım;
ekte gönderdim dosyada açıklama yapmaya çalıştım. bir textbox daki veriyi 6 adet option butondan birini seçerek istediğim sütuna kayıt ettirmek istiyorum. kayıt yapacağı sayfanın dolu alanları olup bu dolu alanların kayıt esnasında silinmemesi gerekiyor. ben malesef yapamadım dolu alanlar siliniyor. lütfen bu konuda fikrinizi beyan edermisiniz. sadece ilgili sütuna dolu alanları silmeden nasıl kayıt yaparım bu konuda yardımcı olsanız yeterli. ilginiz için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
sn.hocalarım ve arkadaşlarım;
If OptionButton1.Value = True Then
f2.Select şekilnde olabilirmi sorunun cevabı.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
merhaba sn.hocalarım ve arkadaşlarım,
yukarıda sorduğum soru ile ilgili olarak kendi çözümümü buldum fakat sorun var. sorun kaydetmeye başladığı zaman ilk satıra sadece sıra numarası vermesi textbox daki değeri ilgili sütuna atmıyor. tekrar kaydet butonuna bastığımda sıra numarasını 2 veriyor ve sonra ilgili sütuna textbox daki değer atıyor. sorun nerden kaynaklanıyor bulamadım kafam şişti. lütfen aşağıdaki kodu inceleyip nedenini söylermisiniz.

Private Sub CommandButton1_Click()
Sheets("xxxx").Select
Range("a2").Select
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
If Range("A3").Value = "" Then
Range("A3").Value = 1
Else
ActiveCell.Value = ActiveCell.Offset(-1, 0).Value + 1

If OptionButton1.Value = True Then ActiveCell.Offset(0, 7).Value = TextBox5.Value
If OptionButton2.Value = True Then ActiveCell.Offset(0, 8).Value = TextBox5.Value
End If

End Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
For a = 1 To 6
If Controls("optionbutton" & a) = True Then Cells(65536, a + 5).End(3).Offset(1, 0) = TextBox5
Next

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
sn.leventm hocam teşekkür ederim sayenizde sorun çözüldü.