Seçilen veriye göre bilgi çağırma

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-04-2021
Merhabalar,

Şehir seçiniz combobox ından şehir seçiminde bulunduğumda o şehre ait ilçelerin (listede kaç adet ise) şehirin altına sıralanmasını istiyorum.

Konu ile ilgili örnek çalışma ekte yer alıyor.

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler.
İyi çalışmalar.

Engin

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
29-04-2021
bu tür bir konuya daha önceden cevap verilmişti. Linki aşağıda
İşinize yarayabilir
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=3569&highlight=il+il%E7e

Combobox'a getirilen işlem bu sanırım. Ama benim istediğim combobox yerine direk olarak excel hücrelerine gelmesi. Formül ile yaptığımda 2 ilçesi olan bir şehri seçtiğimde ilk 2 hücrenin altında yer alan hücreler doğal olarak #N/A olarak çıkıyor.

Benim istediğim tam olarak şu aslında. Bir hücreden şehri seçeğim, yanındaki sutuna ilçeleri sıralansın. Ama o sütunda hiç #N/A çıkmasın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
29-04-2021
Sorunun tam aolarak anlaşılması ve kesin sonuça ulaşaılması için tam olarak ne yapmaya çalıştığımı gösteren tabloyu bu mesaja ekledim

Kırmızı ile boyalı Takım Seçiniz Hücresinden ilgili takımı seçtiğimde dosyada yeşil ile boyalı yerlere o takım üyelerinin gelmesini istiyorum. Tabii ki dosyada yer alan tabloların formatında herhangi bir değişiklik olmadan. Konu hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın shiva,

Ekteki dosyayı inceleyiniz, Veri Doğrulama ile yapılmıştır.
Alan Tanımları kullanılmıştır, onları incelemenizi öneririm.

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
29-04-2021
Nejdet Bey öncelikle cevabınız için çok teşekkürler ancak benim istediğim sanırım sadece makro ile yapılacak bir işlem.

Çünkü bir takımda 3 bir takımda 2 bir takımda da 6 üye bulunmakta ve hangi takımı secersek secelim tablolardaki format aynı olmalı ki grafiklere aktarılan veri sağlıklı olsun.

Bunun için vlookup, validation, macht vs.. gibi işlemlerini kullannabiliriz ama bu takım üye sayılarının hepsinin birbirine eşit olması durumunda işimize yaramakta. Takım üye sayıları birbirinden bağımsız olduğu için eksik olan takımlarda #N/A bilgisi çıkmakta ki buda grafiklerin formatını bozmakta.

Tekrar geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
Diğer arkadaşlara da gösterecekleri yol veya destek için simdiden teşekkürler.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Ben bu şekilde yaptım ama,

İşinizi görürmü bilmiyorum,

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Farklıymış

Booxs4 dosyanıza sonradan baktım, verdiğim dosya işinize yaramayacak, ancak ekteki dosya size bir fikir verebilir.
Not. Bu dosya evvelce bu siteden temin ettiğim bir dosyadır