seçilen veriye göre listeleme

İyi akşamlar, veri doğrulama ile seçtiğim bir ilin ilçelerinin listelenmesi konusunda yardımcı olabilirmisiniz. 1 sütunda ilin adı, 2. sutunda da ilçelerin isimleri bulunacak.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
İyi akşamlar, veri doğrulama ile seçtiğim bir ilin ilçelerinin listelenmesi konusunda yardımcı olabilirmisiniz. 1 sütunda ilin adı, 2. sutunda da ilçelerin isimleri bulunacak.
Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
verdiğiniz örnek ve yardımınz için çok teşekkür ederim, örnek olarak hazırladığınız formulu kullanarak çalıştım yalnız formun tasarlanışı yuzunden şoyle bir şeye ihtiyacım var. İl değiştiğinde c sütununda il adları, d stununda da o ile ait ilçeler bu şekilde formulleyeblirmiyiz tşk ederim

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
verdiğiniz örnek ve yardımınz için çok teşekkür ederim, örnek olarak hazırladığınız formulu kullanarak çalıştım yalnız formun tasarlanışı yuzunden şoyle bir şeye ihtiyacım var. İl değiştiğinde c sütununda il adları, d stununda da o ile ait ilçeler bu şekilde formulleyeblirmiyiz tşk ederim
Sorunuzu tam anlayamadım. 2. mesejdaki dosyayı yeniledim istediğiniz bumu?

.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim, iyi çalışmalar..

ojibu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365, Office 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-06-2025
Acaba birinci comboboxtan ili seçince Açılan ikinci comboboxtan da ilçeleri sıralayabilirmiyiz