Seçili Hücrelere İskonto Arttırma ve Azaltma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-11-2022
Merhabalar ekteki dosyamda fiyat olan hücreleri seçtiğimde ekranda pencere cıkıcak ve yüzde yazıcam yazdıgım yüzdeye göre artırım yada azaltma olucak şekilde yapabilrmiyiz ve yuvarlamada olursa sevinirim yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sadece azaltma yaptığım için dosyayı geri çektim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
İlk dosya sadece azaltma yapar (yazınızı tam okumadan yaptım.)
Ekledikten sonra farkına vardım ve dosyayı sildim.
Aynı mantık ve userformlu bir uygulamaya başladım. (tam bitirmedim şimdi çıkmam gerekiyor Fırsat bulursam akşam yada yarın tamamlarım. yada bir arkadaş eksiğini tamamlar.)
Ama yinede iki dosyayı da inceleyin.

NOT: Kullanıcı 7 nolu mesajda isteğin toplu seçimle işlem yapılacağını belirtmiş ve syn. Muzaffer Ali konuyu çözümlemiş.
Eklediğim uygulamanın eksik kalmaması için mukoli-fiyat-1 dosyasını çift tıklanan satırda işlem yapacak şekilde güncelledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
İlk dosya sadece azaltma yapar (yazınızı tam okumadan yaptım.)
Ekledikten sonra farkına vardım ve dosyayı sildim.
Aynı mantık ve userformlu bir uygulamaya başladım. (tam bitirmedim şimdi çıkmam gerekiyor Fırsat bulursam akşam yada yarın tamamlarım. yada bir arkadaş eksiğini tamamlar.)
Ama yinede iki dosyayı da inceleyin.
Çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık .İnceliyorum hemen Müsait oldugunuzda zahmet olmazsa tabiki beklerim iyi günler dilerim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
22-11-2022
Hocam merhaba ellerinize sağlık tekrardan baya uğraşmışsınız dosya çok iyi ben iyi anlatamadıgım için sizide yordum . Sadece benim istediğim herhangi fiyat olan hücreleri seçtigimde 5 adet hücrede olabilir 20 de olabilir seçtigim hücreye sizin yaptıgımız gibi indirim yüzdesi ekranı gelicek onu uygulucak seçtigim hücrelere teşekkür ediyorum tekrardan

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Dosyanız ekte.

Seçtiğiniz alanda indirim-artırım yapmak için Ctrl+q kısa yoluna basarak formu açabilirsiniz.

Ekli dosyalar