server da excel çalışması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
arkadaşlar server da bir excel dosyam var. bu dosyayı server a bağlı başka bir bilgisayar kullanıcı ile aynı anda görüp kullanabilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Merhaba dostum
Öncelikle serverda paylaşıma açılmış bir klasörün olmalı bu klasörün içine
excel dosyanı koyar ve paylaşıma açarsan servera bağlı tüm makinalar bu dosyayı görür ve açabilir hatta bilgi girişi bile yapılabilir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sn. Kenantu teşekkür ederim. ben dediğiniz gibi paylaşıma açılmış bir klasöre paylaştırılmış excel dosyası yapıştırdım. Amacım ben o dosyayı açtığımda diğer şahıs da o dosyayı açıp canlı olarak yaptıklarımı izleyebilsin.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
Sn. Amaxx

Siz açtıktan sonra diğer kullanıcı dosyayı açacak siz diğer taraftan kayıt girerken diğer kullanıcı dosyayı ara ara güncellemesi gerekiyor sizinde belli bir miktar kayıt girdikten sonra mutlaka dosyayı kaydetmeniz gerekiyor paylaştırılmış excel dosyaları maalesef bire bir canlı görüntü veremiyor belli aralıklarda güncellemeniz gerekiyor. Fakat speadsheet diye bir nesne var onla olabiliyormuş ama ben çok iyi bilmiyorum bu nesneyi sitede bir arayın veya google da bir arayın belki örnekler bulabilirsiniz. Bildiğin kadarı ile excel içine bir excel penceresi açıyor ve bu pencereyi diğer yani sizin bilgi girdiğiniz excel sheetine bağlıyorlar ve o zaman canlı seyredebiliyorsunuz ama değişiklik yapamıyorsunuz ama dediğim gibi bildiğim kadarı ile böyle çalışıyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Sn. Amaxx

Siz açtıktan sonra diğer kullanıcı dosyayı açacak siz diğer taraftan kayıt girerken diğer kullanıcı dosyayı ara ara güncellemesi gerekiyor sizinde belli bir miktar kayıt girdikten sonra mutlaka dosyayı kaydetmeniz gerekiyor paylaştırılmış excel dosyaları maalesef bire bir canlı görüntü veremiyor belli aralıklarda güncellemeniz gerekiyor. Fakat speadsheet diye bir nesne var onla olabiliyormuş ama ben çok iyi bilmiyorum bu nesneyi sitede bir arayın veya google da bir arayın belki örnekler bulabilirsiniz. Bildiğin kadarı ile excel içine bir excel penceresi açıyor ve bu pencereyi diğer yani sizin bilgi girdiğiniz excel sheetine bağlıyorlar ve o zaman canlı seyredebiliyorsunuz ama değişiklik yapamıyorsunuz ama dediğim gibi bildiğim kadarı ile böyle çalışıyor
arkadaşlar benimde böyle bir sorunum var bir arkadaşımız araçlar koruma kısmından kullanıcıların aralıklarını düzenlemesine izin ver kısmından yapıldığını iki kullanıcının bir dosyayı aynı zamanda kullanabildiğini söylemişti.tabii ingilizce olduğu için ancak bu kadarını anlayabilldim.bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
office 2016 türkçe
yellow dostum araçlar menüsünün altında çalışma kitabını paylaştır diye bir seçenek var ona tıklıyorsunuz ve açılan pencerede
aynı anda birden fazla kullanıcının değişiklik yapmasına izin ver adlı kutucuğa klik koyuyorsun daha sonra pencerede bulunan gelişmiş kısmına girerek orada değişiklikleri güncelleştir kısmında otomatik olarak her ...... dakikada kaydet kısmına 1 yazarak tamam derseniz istediğiniz şekilde paylaşım olmuş olur

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
teşekkür ederim arkadaşlar bu spreadsheet i deneyeceğim