şifreli dosya açma

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhabalar,

Konu başlığı ile ilgili 2 adet farklı sorum olacak.

1. SORU:

Dosyamı açmak istediğim zaman 2 butonu olan bir pencere açılmasını istiyorum. " 1. buton Salt Okunur " " 2. buton Yazma " bunlardan birine tıklandığı zaman önceden belirleyeceğim şifreyi yazma alanı açılacak ve şifre doğru ise giriş olacak, yanlış ise "YANLIŞ ŞİFRE GİRDİNİZ." uyarısını verip dosyayı kapatacak.

Bu ikin buton için şifreleri nasıl ve nerde tanımlayacağım?

2. SORU:

Bir dosya açıldığı zaman, kişi, üstünde değişiklik yapıp kaydet tuşuna bastığında şifre sorma ekranı gelmesini ve belirlediğim şifreği doğru yazarsa "KAYDETME BAŞARILI" yanlış yazarsa " KAYDETME BAŞARISIZ" ifadelerini verip dosyayı kapatması.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
2. sorunuz için aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz:
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
sifre = InputBox("ŞİFRE GİRİNİZ.", "ŞİFRE")
If sifre = "" Then Cancel = True: MsgBox "Şifre girmediniz, kayıt yapılmadı.": Exit Sub
If sifre <> "12345" Then Cancel = True: MsgBox "Yanlış şifre girdiniz, kayıt yapılmadı.": Exit Sub
MsgBox "Şifre doğru, kayıt yapıldı."
End Sub
1. sorunuz için Araçlar>Seçenekler>Güvenlik bölümünden dosyayı şifrelemeniz daha mantıklı olcaktır.

NOT: Yukarıda verdiğim kodlar makroların etkinleştirildiği dosyalarda geçerli olacaktır.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Sayın quantum,
Örnek dosya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
yardım

eklemiş olduğunuz dosya işimizi rahtlıkla görüyor. örnek dosya istemişsiniz ama çalışma yerindeki makinede. istediğim şu:

yaptığımız makro tüm çalışma için kayıt dediğimizde her sayfa için çalışıyor. benim istediğim ise örneğin 5 adet sayfa var bunlardan 4 ünde yapılan değişiklikleri kaydederken şifre sormasın normal kayıt işlemi gerçekleşsin, 2. sayfada yapılan değişikleri kaydederken yazmış olduğunuz makro çalışsın...

teşekkürler...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Dosyanızdaki kodu aşağıdakiyle değiştirin.
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
If ActiveSheet.Name <> "Sayfa2" Then Exit Sub
sifre = InputBox("ŞİFRE GİRİNİZ.", "ŞİFRE")
If sifre = "" Then Cancel = True: MsgBox "Şifre girmediniz, kayıt yapılmadı.": Exit Sub
If sifre <> "12345" Then Cancel = True: MsgBox "Yanlış şifre girdiniz, kayıt yapılmadı.": Exit Sub
MsgBox "Şifre doğru, kayıt yapıldı."
End Sub