Sigorat Poliçe Hesabı Hk_Yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Pro Plus
Arkadaşlar Merhaba

Sürekli olarak excel üstünde formüllerle Sigorta poliçelerini ayları ve gün sayılarını bularak aylık tutarlarını bulmak zorunda kalıyorum.

Bu zorluğu aşabilmem için Ekli belgeye göre Sizlerden ricam bu konudaki yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31/03/2022
police hesap

arkadaşım anladığım kadarıyla sen muhasebecisin :))) bende muhasebeciyim.kendim için hazırladığım dosyayı sana gönderiyorum.iyi çalışmalar.eskişehirden selamlar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn metinavci23,
çalışmalarınızı paylaşmanız güzel, teşekkür ederim.
ancak aşağıdaki kodların olduğunu mesajınızda belirtiniz.
sizin dosyanızı açan bir arkadaşın kendi çalışmasının etkileneceğini hesaba katmanız gerekir. bir arkadaşa yardım yapayım derken bir başkasının bir günlük çalışmasının çöpe gitme ihtimali var!!!

Sub cikis()
ActiveWorkbook.Save
Application.Quit
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
Sn.Uzmanamele

Sn.Uzmanamele bu benim yazdığım kodda ne kötülük var anlayamadım.benden çok çok çok daha iyi biliyorsunuz ki bu bir uygulamadan çıkış kodudur.ayrıca dosyadan da görüleceği üzere çıkış butonu var.anlamadım ne demek istediniz????eğer birisine bir kötülük yapmak istediğimi düşündüyseniz çok kırılmış olurum.ben bu siteye o kadar çok borçluyum ki kimseye kötülük yapla hakkım olduğunu düşünmüyorum

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Pro Plus
Maalesef Meslek Muhasebebecilik.

Sayın MetinAvci23 ve Sayın Uzmanamele göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.
Kopyala yapıştır yapmak yerine bu çalışma çok güzel.Zamanı genişletecek kadar iyi çalışma.Sağolun

Allah işlerinizde kolaylık versin.Beyinlerinizin sağlığı eksik olmasın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

rica ederim Sn.Eraser.iyi günlede kullanın

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Sn.Uzmanamele bu benim yazdığım kodda ne kötülük var anlayamadım.benden çok çok çok daha iyi biliyorsunuz ki bu bir uygulamadan çıkış kodudur.ayrıca dosyadan da görüleceği üzere çıkış butonu var.anlamadım ne demek istediniz????eğer birisine bir kötülük yapmak istediğimi düşündüyseniz çok kırılmış olurum.ben bu siteye o kadar çok borçluyum ki kimseye kötülük yapla hakkım olduğunu düşünmüyorum
merhaba
syn metinavcı23, kasıt olduğunu söylemiyorum.
bu sitede her düzeyde excel kullanıcısı var, %60-%70'i makro nedir, nasıl kullanılır vs bilmeyebilir.
çıkış butonu tıklanınca tüm excel çalışmaları kapanıyor, bunun iyi birşey olduğunu söyleyebilir misiniz?
yazdığınız kod kendi dosyasında çalışmalı, başka dosyaları etkilememeli, üzerinde çalışılan bir dosyayı istem dışı kapatmaya hakkımız var mı?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

Sn Uzmanamele

Ben bu dosyayı kendim için yapmıştım.İlgili arkadaşa yardımcı olmak için gönderdim.Belki haklısınız ama kod yine de harşeyi kaydedip öyle kapatıyor dosyayı.bence herhangi bir veri kaybı olmaz.ama yine de düşüncelerinize saygı duyarım.Her bir yiğidin yoğurt yeğişi farklıdır :))))) kolay gelsin

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn metinavci23, meramımı anlatamıyorum galiba.
dosyadan çıkarken otomatik kaydedilip tüm excel çalışmaları kapatılacak diye uyarmanız gerekir.
bir dosya üzerinde çalışırken her girilen veri kaydedilmesi gereken veri midir?
basitçe, deneme yanılma ile bir sonuca ulaşılmaya çalışıldığını düşünürsek son haliyle kaydedilince sizce veri kaybı olmaz mı?
sadece, dosyayı indiren kişiler için, uygulamadan çıkarken excel otomatik kapanacakdır diye bir uyarı yazmanız gerekirdi.
en azından sizin dosyayı kapattığımda benim diğer çalışnalarımında kapanmaya teşebbüs etmesi beni rahatsız etti. kendi dosyamı kendim kapatmalıyım, siz değil! sizcede öğle değil mi?

Sub cikis()
ActiveWorkbook.Save
Application.Quit
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

Sn.Uzmanamele isminizin altında uzman yazıyor,ben ise yeni yeni VBA ile ilgilenmeye başladım.sizinle tartışmak saygısızlık olur.bakarsınız bir gün sizden de yardım isterim ve bu iş beni kötü dürüma düşürür :)))).bir kusur işlediysem özür dilerim.kolay gelsin.eskişehirden selamlar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn metinavci23, gönlünüzü hoş tutun.
bu konu hakkında tartışmadık, fikir alış-verişinde bulunduk.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Pro Plus
Sigorta Poliçe Hesabı hk_yardım

Sayın Metinavci23 bu hesaplamada bir eksiklik farkettim. Buna göre bir düzenleme yapabilirmisiniz.
Proje sahibi olarak sizin belgenizi tekrar ekliyorum. Aynı durumda sizde bu eksiklikle ilgili uygulama gereği kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Eksiklikleri açıklamalı yazdım.
Bakarsanız sevinirim.
Bu konuya dair sayın Uzmanamele' de yardım istemiş olsak kusur işlemiş olmayız inşallah.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

ne kusuru arkadaşım.buraya bu yüzden üyeyiz.herkes herkese yardım edecek.Hatta Sn.Uzmanamele görse çok daha iyi olur.O bir uzman ben ise amatörce ilgileniyorum VBA ile.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
ek dosya işinizi görür mü acaba?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Pro Plus
Sayın Uzmanamele kendi eklemiş olduğum tabloda üzerine yazmış olduğunuz formüller ve çalışmanız için teşekkürlerimi sunuyorum.Çok güzel olmuş.
Bu tam olması gereken bir çalışma.

Ayrıca sayın MetinAvci23 arkadaşımızıda teşekkürler.
Sayın Metinavcı23'de bu çalışmayı kullanırsa daha sağlıklı olur. Sebebi ise bir ay hatta iki aylık halinde düzenlenen poliçeler.
Çünkü geçerli ay sayısına göre hesabını yapıyor.Yani altı aylık olduğu varsaydığımızda altı ay hesabı yapıyor.

Yani yıllık bir poliçe olmasa bile hesabı düzgün yapıyor.
Biliyorsunuz poliçeler yıllık halinde olmasa bile ekler halinde kısa süreli aylar halinde de düzenlenebiliyor.

Sayın Uzmanamele'nin yapmış olduğu bu çalışma tam dört dörtlük bir çalışma.
Çünkü olması gerekenide bu.

İyi Günler.İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
31/03/2022
cevap

Elinize sağlık Sn.Uzmanamele.muhteşem olmuş.Ben makrolar ile yapmaya çalıştım bu dosyayı ama yapamadım.bilmiyorum zamanınız varmı ama ayni dosyayı makrolar ile yapılmış olmasını görmek isterim açıkçası.Teşekür ederim iyi çalışmalar dilerim

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn metinavci23,
ek dosya işinizi görür mü?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Pro Plus
Sayın Uzmanamele makrodan önceki yapmış olduğunuz çalışma çok güzel.

Birde metinavci23 ' ün belgesine yazmış olduğunuz son makrolu çalışmayı indirdim.
fakat temizle tuşu ile hücreleri temizliyorum. tarihleri yazdıktan sonra poliçe bedeline geçerken run time error 1004 hatası veriyor.

Gerçi benim için makro yada formül önemli değil gerçi.Bu çalışmayıda denemeyi düşündüm de , hatanın neden verdiğine bakabilirseniz bunuda kullanmak isterim doğrusu
Şimdiden teşekkürler.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn eraser; o dosya syn metinavci23'ün çalışmasının üzerine yapılmıştır.
dosyayı pek fazla değiştirmedim. sayfa üzerindeki butonları kullanmanıza gerek yok. sadece başlangıç ve bitiş tarihlerini girmeniz yeterli.
temizle butonuna basınca sayfa korumalı hale geliyor ve o yüzden hata veriyor. sayfa korumasını kaldırırsanız hata vermez

Son düzenleme: