Sınav Sonuç Listesi Hazırladım Ama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Arkadaşlar siteye yeni üye oldum. Gerçekten faydasını göreceğim bir site. Daha önce nasıl karşıma çıkmadı bu forum gerçekten çok faydalı olmuş.

İlk mesajımda sorunla başlamak istemezdim ama maalesef yardım istiyorum.

Okulda yaptığım denemelerin sonucunu excel de hazırlamak istedim genel olarak bir liste hazırlayabildim ama verdiğim listenin sonunda toplam puanlar yer alıyor ve ben bu toplam puanlara göre sınıf genelinde 1.2.3..... sıralama yapmak istiyorum ve sıralama yaptığımda puanı alan öğrencinin bulunduğu satırın puanla beraber yer değiştirmesini istiyorum. Bilmiyorum bu mümkün mü belki de değildir ama yardım ederseniz çok sevinirim.

Forumda arama da yaptım ama benzer konular içinde sorunuma çözüm bulamadım.

Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sanırım yapmak istediğim şey olanaksız. Deneyimli arkadaşlar olabilirliği hakkında yorum yapabilirlerse o da yeterli olacaktır benim için.
Teşekkürler.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Sorunuz net olmadığı için cevap alamamışsınız.
Puanlar dediğiniz sütun hangisi belli olmuyor.
Sıralamayı nerede yapmak istiyorsunuz, başka bi yere aktaracakmısınız? Bu sorulara tek tek hücre adresleri vererek cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Teşekkürler mesajı attığım saatten beri aralıksız uğraşarak sonunda kendim hallettim. Düşeyera ve rank ikilisini kullanarak çözdüm. Uff sabah 7 de ders var. Derdimi daha iyi anlatsam çözülecekti ama neyse kendim öğrenmiş oldum herkese teşekkürler.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Peki, iyi dersler.