DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
baktım bir sürü konu var hepsine baktım.bi yerde direk formül verilmiş ancak ben o formülün mantıgını anlamak istiyorum.sorun bu zaten
Merhaba,baktım bir sürü konu var hepsine baktım.bi yerde direk formül verilmiş ancak ben o formülün mantıgını anlamak istiyorum.sorun bu zaten
Merhaba,=TOPLA.ÇARPIM((A2<$A$2:$A$16)/EĞERSAY($A$2:$A$16;$A$2:$A$16&""))+1
bikaç sıralama örneğine baktım bu tip bi formül var.böylece en büyük değerli olana 1 bi sornakine 2 vermiş.böyle gidiyor.bunun mantıgını anlamadım
Aradığınzı böyle bir çözüm olabilir mi ?Arkadaşlar ben bu konuda çok iyi değilim.Bu resimdeki illeri nüfus sayılarına göre 1,2,3 gibi sıralamak istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
[/URL][/IMG]
hayır aradığım böyle bi çözüm değil.istediğim tam olarak şu.illerin isim sırası hiç değişmeyecek.ama istanbula 1 ankaraya 2 vercek izmire3 vercekAradığınzı böyle bir çözüm olabilir mi ?
D3'e 1, D4'e 2 diyerek aşağıya doğru sayı verin,
B3: C84 aralığını fare ile tarayın,
Sırala fonksiyonu ile (A:Z) C sütununa göre "azalan" olarak sıralatın,
Hem İl isimleri hem de sayılar kendi aralarında sıralanırlar ( C'ye göre ),
evet bakılacak veri aralığı sabit kalıyor.tam doğru anlamışsınız istediimi.ancak benim anlamadığım toplam.çarpım ve eğersay işlevlerinin kulanım biçimler.toplam ve çarpım neden kullanılıyor ordaMerhaba,
İfadenizi yanlış anlamadım ise,
Sunulan formül sizin istediğinizi yapıyor sanırım, yani en büyük olana 1, bir sonraki büyüğe 2 .... diyerek sıralıyor,
Bu formülde değişen, sadece önünde $ işareti olmayan A2'dir, sizin örneğe göre C3 (İller),
Formül $A$2:$A$16 sabit veri aralığında çalışıyor ve başvuru verisi de A2'de,
Siz formülü aşağıya doğru çoğalttığınızda aranan A2 değeri A3, A4...A16 olur, ancak bakılacak veri aralığı sabit kalıyor,
Doğru mu anladım ?