Sıralama Fonksiyonunda aynı değerler...

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
değerli arkadaşlar;
- 12 kişilik bir fizik sınavında 2 kişi "59" diğer 2 kişi de "71" almış.(a1..f49)
- notları (h1..m49) tablosunda gösterildiği şekilde ve sıralama fonksiyonları yardımı ile küçükten büyüğe (büyükten küçüğe de olabilir) sıralatmak istiyoruz.
- boyalı alanlarda gösterildiği üzere aynı notu alan öğrencilere aynı sırayı verecek şekilde bir çalışma yapılabilir mi ?
çok uğraştım, bazı arkadaşlarımızın sıralama fonksiyonları ile ilgili çalışmalarına baktım ancak beceremedim. başta uzmanamele ve evren hocalarımız olmak üzere yardım ltf..

Ekli dosyalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
değerli arkadaşlar;
- 12 kişilik bir fizik sınavında 2 kişi "59" diğer 2 kişi de "71" almış.(a1..f49)
- notları (h1..m49) tablosunda gösterildiği şekilde ve sıralama fonksiyonları yardımı ile küçükten büyüğe (büyükten küçüğe de olabilir) sıralatmak istiyoruz.
- boyalı alanlarda gösterildiği üzere aynı notu alan öğrencilere aynı sırayı verecek şekilde bir çalışma yapılabilir mi ?
çok uğraştım, bazı arkadaşlarımızın sıralama fonksiyonları ile ilgili çalışmalarına baktım ancak beceremedim. başta uzmanamele ve evren hocalarımız olmak üzere yardım ltf..
merhaba

syn walnut,
siz syn Ali bey üstadımızı bazı arkadaşlar sınıfına koyarsanız o'nun çırakları ne yapsın?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın Walnut sitede birbirinden güzide Bu işi çok iyi bilen arkadaşlar var.Lütfen isim belirterek ve katagorize ederek soru sormayınız.:cool:

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
değerli arkadaşlar,
ekli çalışmada 13. ve 16. takımların durumunu düzeltebilecek bir fonksiyonumuz var mıdır ?

Ekli dosyalar