Soru Siteden veri çekme hk.

balanar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-03-2027
Merhaba,

@Haluk bey tarafından paylaşılmış bir dosya üzerinden denemeler yaparak bu konuda kendime birşeyler katmak istiyorum.

Kod:
Range("B2") = Split(HTML.getelementsByTagName("div")(3).innerText, vbLf)(1)
şurada kodun tam manasıyla ne yaptığını çözemedim. Yani bir div etiketinden alıp altının ons fiyatını yansıtıyor ama. Mantığını anlamak için soruyorum mesela 3 neye göre belirleniyor, vbLf(1) kısmı nedir? Bu konuda detaylı açıklama yapabilecek var mı

Ekli dosyalar

balanar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-03-2027
Birde mesela kodu şu şekilde devamlı çalıştırıyorum fakat. Excel donmadan 5 saniyede bir çalıştırmak için ne yapabiliriz?

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Başla:
 DoEvents
    '
    Dim HTTP As Object, HTML As Object
    Dim URL As String

URL = "https://yorum.altin.in/tum/dolar"

Set HTTP = CreateObject("MSXML2.XMLHTTP")
    Set HTML = CreateObject("HTMLFILE")

HTTP.Open "GET", URL, False
    HTTP.send

If HTTP.Status = 200 Then
        HTML.body.innerHTML = HTTP.responseText
        Range("B4") = Split(HTML.getelementsByTagName("div")(5).innerText, vbLf)(1)

End If

Set HTML = Nothing
    Set HTTP = Nothing

GoTo Başla
End Sub

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

@Haluk bey tarafından paylaşılmış bir dosya üzerinden denemeler yaparak bu konuda kendime birşeyler katmak istiyorum.

Kod:
şurada kodun tam manasıyla ne yaptığını çözemedim. Yani bir div etiketinden alıp altının ons fiyatını yansıtıyor ama. Mantığını anlamak için soruyorum mesela 3 neye göre belirleniyor, vbLf(1) kısmı nedir? Bu konuda detaylı açıklama yapabilecek var mı
Merhaba,

HTML.getelementsByTagName("div") div taglarının 4 sıradaki elemanını alıyor. ( Diziler sıfırdan başlar)
Sondaki (1) ise satırbaşına göre metni böl ve oluşan dizinin ikinci elemanını almaya yarıyor.