Son Kullanma Tarihi Kontrol Kapsamlı

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Merhaba Degerli Yardım sever arkadaşlarım ekteki tablo ile son kullanma tarihinlerini takip etme amacı içerisindeyim Yapmadıgım ve içinden cıkamadıgım bir kac durum bulunmakta lütfen yardımlarınızı esirgemezseniz cok sevinirim

Ayrıca en azından anlatımı kolay olan konularda tüyo verirseniz sevinirim her seferinde degişiklik yapmak için size sormam gerekmez hemde benden sonrakiler için de daha faydalı olur.

Şimdiden katkısı olan herkese Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Merhaba az önce araştırma yaparken şöyle bir tablo buldum tamda aradıgım veya hayal etmeye calıtıgım bir tablo ama düzenlemeye calıştıgım halde beceremedim örnek olsun diye buraya dosyayı ekliyorum istedigim şeyi anlatmakta bana faydası olur

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Vayy bee Nasıl bir umutla actım sayfayı bir baktım bir tane bile cevap yok Yokmu yardım edecek bir Allahın Kulu... Paniklemeye başladım galiba Yalnızım :))))

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Allah Rızası İçin bir cevap Arkadaşlar hala konuya dokunan olmamış

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Yine hazır bir programın bizden yapılması bekleniyor.

Dosyanız içinde bahsettiğiniz tüm konuların benzer çözümleri forumda bulunuyor.

Biraz zahmete girip neden incelemiyor sunuz?

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Yemin ederimki iki haftadır akşamlara kadar bu formdayım bu konu ile alakalı herşeye baktım Bana haksızlık yapıyorsunuz Dosyayı yapabilecegim en iyi şekle getirdim zaten yapamadım noktalarda sizden yardım istedim Eger formun raporlama bölümü var ise oaradn hangi konuları inceledigimi hangi konularda ne kadar baglı kaldıgımı görebilirsiniz kullanıcı adımı sorgulayarak ayrıca hazır istemiyorum en üstdede söyledim ders istiyorum...
Lütfen en azından nasıl yapacagımı tarif edin ben ugraşırımBu arada eski konuların hepsi 2003 ama ben 2007 kullanıcısıyım dün form yapmayı biraz Buradan calışayım dedim ( Araçlar->Makro->Visual Basic Düzenleyicisi ) bu secenegi bulamadım yani elimden geleni yapıyorum....

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Ben sizin hevesinizi kırmak istemiyorum. Ama sizin tarzınızda temel olmadan projeler hazırlamaya çalışan üyelerimize bu mesajla bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Bir binayı dikebilmeniz için nasıl temel atılacağını ve en önemlisi nasıl malzemeler kullanacağınızı bilmeniz gerekir. Bunları bilmeden binayı dikerseniz (benzetme kötü olacak ama...) depremde yıkılan binaları sonunu yaşamanız muhtemeldir.

Forumda bu tarz çalışmalarla ilgili o kadar çok örnek var ki; inanın azıcık temeli olan bir kişi bunları incelediğinde girişeceği tüm projeleri rahatlıkla çözebilir.

Bizlerin amacı sizlere ışık tutmak. Sanıyorum bu ışık forumda bol miktarda var. Size sadece bu ışığı yakalamak kalıyor. Bu da gayret göstererek olacak birşeydir. Ben size gayret göstermiyorsunuz demiyorum. Sorununuzu çözemiyorsanız yanlış başlıkları inceliyorsunuz demektir ya da hiç bilmediğiniz için uygulamasını yapamıyorsunuz demektir.

Alttaki linkteki konuları iyice inceleyiniz. Size faydası olacaktır.

http://www.excel.web.tr/f157/

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Hay Allah Razı Olsun Hocam Şimdi herşey daha kolay olacak Ne demek istediginizi Sayın BG hocanın verdigi Buradan Paylaşım sayesinde Pardus01 Hocanın Buradan Paylaştıgı dersi 2007 ofis kullananlar daha iyi alayabilir en azından ben şimdi ders calışmaya hazırım. Galiba Devrik bir cümle oldu ama anlaşılmıştır mutlaka :)

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Merhaba degerli Hocalarım yeni yapmaya başladıgım bir userform da bir konuda takıldım yine söyle ben hazırladım textboxlardan birinde ürün adı birinde ürün numarası girilmesini istiyorum ve ürün numarasına yanlışlıkla yazı karakteri girilmesini istemiyorum galiba bunuda if konutu ile yapabiliyoruz ama ben bu konmuyu bulamadım örnek kotları yazıyorum buraya
Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Text <> "" Then
If TextBox2.Text <> "" Then
Son_Dolu_Satir = Sheets("Data").Range("A1048576").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Data").Range("A" & Bos_Satir).Value = _
Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Data").Range("A:A")) + 1
Sheets("Data").Range("A" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Data").Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Data").Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
Sheets("Data").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text
Sheets("Data").Range("E" & Bos_Satir).Value = TextBox5.Text
Sheets("Data").Select
Unload UserForm1
Else
MsgBox "Ürün Adı Girmeniz gerekiyor"
End If
Else
MsgBox "Mal Numarasını Girmeniz Gerekiyor"
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Degerli Arkadaşlar
Combo Box1 DATA sayfasından A sutunu ComboBox2 ise DATA sayfasından B sutunu getiriyor ben istiyorum comboBoxlardan birini tıklayıp veri getirdiginde ötekide diger sutundaki aynı hizadaki satırı otomatik getirsin. istiyorum yapamıyorum Sabaha Yetiştirmem gerekli Lütfen Yardım

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Combobox1'in change olayına

Kod:
combobox2.listindex=combobox1.listindex
Combobox''nin change olayına da aşağıdaki kodu yazın.

Kod:
combobox1.listindex=combobox2.listindex

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010
Combobox1'in change olayına

Kod:
combobox2.listindex=combobox1.listindex
Combobox''nin change olayına da aşağıdaki kodu yazın.

Kod:
combobox1.listindex=combobox2.listindex
Hocam Cok Teşekkürler peki Kaydet ve temizle komudu nasıl acaba şuan sadece benim CommandButton um kaydet ve cık yapıyor. yani kayıt etsin ama formdan cıkm asın yenisi için secenekleri temizlesin :)