sondan +2

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
arkadaşlar ve üstadlar öncelikle hayırlı haftasonları dilerim
sorum şu >>
ben bir buton yardımı ile belirlenen koşula uyan verileri aktarım yapıyorum fakat sorum şu :
3 parça halinde atıyorum >
ilki A hesapları
ikincisi B hesapları son olarak C hesapları olmak üzere ;
- A hesaplarını atarken a2'den son A hesabına kadar atıyor (yani kaç tane A varsa)
- B hesaplarını atarken sorun burada başlıyor ben alt alta atıyorum fakat A hesaplarını atarken son satır kaç tane ise ondan 2 satır fazlasının altından B hesaplarının başlamasını nasıl sağlayabilirim...(son + 2 yaptım fakat bunu aktarıma yansıttığı için 2 boşluklu sıralar halinde atıyor:))
- C hesapları aynı şekilde...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
örnek dosya olsa yardım edecek çok kişi olur sanırım

A hesaplar nerde, B hesaplar Nerde? benim kafamda hiç bir şey oluşmadı

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
yani

şu şekilde A-B-C hesapları alt alta yani a2:a65536 sütunu içinde; ben bir koşul oluşturdum içinde A olanları al şeklinde ve sayfa2'de boş alana kopyala
diğer döngü şu şekilde olmalı :
İçinde B olanları al fakat A yerleştirildikten sonra son satır kaç ise ondan 2 satır sonradan başla (alt alta) mesela:
A hesapları sayfa2'de a2:a35 e kadar sa B hesapları da
a(35+2)37:a58 dizinine geçsin ( kaçtane ise)
B hesapları a58:a96 ise C hesapları
a98:a... dizinine geçsin şeklinde olmasını sağlamak istiyorum.
dosya yollayamıyorum çok yüklü ve içinden istediğim verilerimi almam zor olduğu için...:)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın emrexcel123,

Anlattıklarınızdan anladığıma göre bir örnek dosya hazırladım.

A sütununda değişik değerleri süzerek ikinci sayfaya aktarmak istediğinizi belirtmişsiniz.

Bende birinci sayfayı ikinci sayfaya aktarıp ikinci sayfayı a sütununa göre sıralatıp a sütununda değişen değerler arasına 2 satır boş bırakan bir makro yazmaya çalıştım.

Her zaman söylüyorum makro konusunda oldukça acemiyim umarım işinize yarar ya da bir fikir verir.