Sorgu Yenileme olmasın

sscey

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-12-2029
SQL den excele veri aldığım yaklaşık 30 dosyam var ve her birini açtığımda (Ekteki resimde görülen) "Sorgu Yenileme" ekranı çıkıyor. Ve ben her defasında "Otomatik yenilemeyi etkinleştir" veya "Otomatik yenilemeyi devre dışı bırak" arasında seçim yapmak zorunda kalıyorum. İsteğim bu dosyaları açtığımda "Sorgu Yenileme" ekranı çıkmasın ve veriler "Otomatik" olarak yenilensin.
Bunun için Excelde nasıl bir ayar yapmalıyım?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
MS Office Professional Plus 2013 64 Bit -Eng
MSSQL 2012 R2 64 Bit
Dosya açıldığı an Otomatik veri yenileme

SQL den excele veri aldığım yaklaşık 30 dosyam var ve her birini açtığımda (Ekteki resimde görülen) "Sorgu Yenileme" ekranı çıkıyor. Ve ben her defasında "Otomatik yenilemeyi etkinleştir" veya "Otomatik yenilemeyi devre dışı bırak" arasında seçim yapmak zorunda kalıyorum. İsteğim bu dosyaları açtığımda "Sorgu Yenileme" ekranı çıkmasın ve veriler "Otomatik" olarak yenilensin.
Bunun için Excelde nasıl bir ayar yapmalıyım?
Aynı sorunu bende yaşıyorum.Cevabını bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.iyi çalışmalar..

sscey

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
15-12-2029
lsuersoy[/quote' Alıntı:
Dostum gerçekten bu konuda sıkıntım var, veri yenileme bana çok zaman kaybettiriyor. Ben öğrendiğimde mutlaka burada paylaşıcam....:hihoho:

Son düzenleme:

kykbt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Office 2007
29-05-2025
Umarım işinize yarar.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HP005201977.aspx

Çalışma kitabı açıldığında verileri otomatik olarak yenileme
Çalışma kitabını açtığınızda dış veri aralığını (dış veri aralığı: Bir çalışma sayfasına getirilen, ancak Excel'in dışından, örneğin bir veritabanı veya metin dosyasından kaynaklanan bir veri aralığı. Excel'de verileri biçimlendirebilir veya başka verilerle yaptığınız gibi hesaplamalarda kullanabilirsiniz.) otomatik olarak yenileyebilirsiniz ve seçmeli olarak çalışma kitabını dış verileri kaydetmeden kaydederek çalışma kitabı dosyası boyutunun küçülmesini sağlayabilirsiniz.

1.Yenilemek (yenileme: Verileri bir dış veri kaynağından güncelleştirme. Verileri her güncelleştirmenizde, veritabanındaki bilgilerin en son sürümünü, veriler üzerinde yapılan değişikliklerle birlikte görürsünüz.) istediğiniz dış veri aralığındaki bir hücreyi tıklatın ve Dış Veri araç çubuğunda (araç çubuğu: Komutları yürütmek için kullanılan düğmeleri ve seçenekleri olan çubuk. Araç çubuğunu görüntülemek için ALT tuşuna ve sonra da SHIFT+F10 tuşlarına basın.) Veri Aralığı Özellikleri simgesini tıklatın.
2.Dosya açılışında verileri yenile onay kutusunu seçin.
3.Çalışma kitabını sorgu tanımıyla birlikte ancak dış veriler olmadan kaydetmek istiyorsanız, Kaydetmeden önce çalışma kitabından dış veriyi kaldır onay kutusunu seçin.