Sorgulama

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Benim şöyle bir sorum olacak.Kitap1.xls dosyasında tam liste diye bir sayfam var ve burda bütün ürünlerim bulunuyor.Ben üretici sayfasında üretici ye göre süzme işlemi yapmak istiyorum.Boule seçtiğimde boule olanlar ve yanındaki ürün ve barkod numaraların gözükmesini istiyorum.Diğer ürün no sayfasında ise a2 hücresine ürün numarasını yazınca o numaraya ait bilgileri yanında gözükmesini istiyorum.Böyle birşey yapılabilir mi? Teşekkürler.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sanırım forum sisteminde bir sorun var...Foruma giriş yaptığım halde , bir konuya tıkladığımda giriş yapmamış görünüyorum ve eklediğiniz dosyayı ne indirip görmek ne de yerinde çalıştırıp bakmak mumkun oluyor.
Sanırım 16 bakış yapan üye de aynı nedenle cevap yazamıyor.

Sorunuzdan anladığımca ; bu veri ayırmayı düşeyara ya da veri doğrulama ile yapmanız mümkün...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sanırım forum sisteminde bir sorun var...Foruma giriş yaptığım halde , bir konuya tıkladığımda giriş yapmamış görünüyorum ve eklediğiniz dosyayı ne indirip görmek ne de yerinde çalıştırıp bakmak mumkun oluyor.
Sanırım 16 bakış yapan üye de aynı nedenle cevap yazamıyor....
Forumda ben yazdığınız şekilde bir sorunla kaşılaşmadım. Sorun sizin bağlantınızla veya tarayıcınızın ayarları ile ilgili olabilir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Evet ama nasıl yapılabileceği hakkında hiçbir fikrim yok.Yardımcı olabilir misiniz?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu dosyanızın thisworkbook kod sayfasına kopyalayarak deneyin. Her sayfanın A2 hücresine aranacak veriyi yazdığınızda kod çalışacaktır.

Kod:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a2]) Is Nothing Then Exit Sub
Set s1 = Sheets("tam liste")
[b2:c65536].ClearContents
Select Case ActiveSheet.Name
Case "Üretici": sut = 1: ilk = 1: son = 2
Case "Ürün No": sut = 2: ilk = -1: son = 1
Case "Barkod No": sut = 3: ilk = -2: son = -1
End Select
For a = 2 To s1.[a65536].End(3).Row
If [a2] = s1.Cells(a, sut) Then
c = c + 1
Cells(c + 1, "b") = s1.Cells(a, sut + ilk)
Cells(c + 1, "c") = s1.Cells(a, sut + son)
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Teşekkür ederim.Birde bu işlemi barkod numarasına göre nasıl yapabilirim?Birşey daha sormak istiyorum.Bu ürün no sayfasında sorgulamayı sadece a2 hücresi için istemiştim onu bütün A hücreleri için yapılabilir mi?

Son düzenleme: