Merhabalar, bu donem lisans bitirme teziyle ugrasıyorum. Bitirme tezimde bir test kullanıyorum bu testin sonuclarını excelde kullanmam gerekiyor...
Basitce anlatmaya calısayım şimdi, testler iki aşamalı, toplam 13 soru, ilk aşamada 2 şık ikinci aşamada 4 şık var, verilen cevaplara göre elde edecegimiz 3 sonuc var.
1- Doğru Kavram, 2-Kavram Yanılgısı, 3- Yanlış Kavramlama.
Örnek bi soru
1. Okullarda öğrencilerin bir derse ilişkin başarı düzeyini belirlemek amacıyla yapılan ölçmeler;
( ) I. Doğrudan ölçmelerdir. (buna 1 diyelim)
( ) II. Dolaylı ölçmelerdir. (buna da 2 diyelim)
Bunun bir sonucu olarak,
A) Ölçme sonuçlarının mükemmel olması sağlanır.
B) Ölçme sonuçlarına hata karışma olasılığı artar.
C) Ölçme sonuçlarının yansız olması sağlanır.
D) Ölçme sonuçlarına güvenilmez.
Örnek bir soruyla beni daha iyi anlarsınız sanırım.
Şimdi burda bu sorunun ilk aşamanın doğru cevabı 1 yani Dolaylı ölçme ikinci aşamanın ise B şıkkı.
Bunlar olduğunda excelde Doğru kavram yazdırmasını istiyorum,
ilk aşamaya 2 yani doğrudan ölçme, ikinci aşamaya b şıkkı derse, Kavram yanılgısı yazdıracak.
ilk aşamaya 2 yani doğrudan ölçme ikinci aşamaya A,C,D kavramlarından birini derse, Yanlış kavram yazdıracak,
Cevapları tek sütünamı gireyim ornegin yukardaki soru için "2c" yoksa ayrı ayrı sütünlaramı gireyim, 1 sutun "2", 2. sütun "c" gibi...
eger fonksiyonuyla bunu yapmam lazım ama değişken cok oldugundan bi turlu beceremedim...
Saygılarımla...
Basitce anlatmaya calısayım şimdi, testler iki aşamalı, toplam 13 soru, ilk aşamada 2 şık ikinci aşamada 4 şık var, verilen cevaplara göre elde edecegimiz 3 sonuc var.
1- Doğru Kavram, 2-Kavram Yanılgısı, 3- Yanlış Kavramlama.
Örnek bi soru
1. Okullarda öğrencilerin bir derse ilişkin başarı düzeyini belirlemek amacıyla yapılan ölçmeler;
( ) I. Doğrudan ölçmelerdir. (buna 1 diyelim)
( ) II. Dolaylı ölçmelerdir. (buna da 2 diyelim)
Bunun bir sonucu olarak,
A) Ölçme sonuçlarının mükemmel olması sağlanır.
B) Ölçme sonuçlarına hata karışma olasılığı artar.
C) Ölçme sonuçlarının yansız olması sağlanır.
D) Ölçme sonuçlarına güvenilmez.
Örnek bir soruyla beni daha iyi anlarsınız sanırım.
Şimdi burda bu sorunun ilk aşamanın doğru cevabı 1 yani Dolaylı ölçme ikinci aşamanın ise B şıkkı.
Bunlar olduğunda excelde Doğru kavram yazdırmasını istiyorum,
ilk aşamaya 2 yani doğrudan ölçme, ikinci aşamaya b şıkkı derse, Kavram yanılgısı yazdıracak.
ilk aşamaya 2 yani doğrudan ölçme ikinci aşamaya A,C,D kavramlarından birini derse, Yanlış kavram yazdıracak,
Cevapları tek sütünamı gireyim ornegin yukardaki soru için "2c" yoksa ayrı ayrı sütünlaramı gireyim, 1 sutun "2", 2. sütun "c" gibi...
eger fonksiyonuyla bunu yapmam lazım ama değişken cok oldugundan bi turlu beceremedim...
Saygılarımla...