- Excel Vers. ve Dili
- 2003 excel visual basic
arkadaşlar ve üstadlar selamlar
sql'den aşağıdaki kodlar yardımı ile veri çekebiliyorum (veritabanım excel bunu belirteyim başta) ve excel'e alıyorum verileri fakat istediğim Microsoft Query'deki belirlediğim filtreleri hücreden alması mümkünmü yani aşağıdaki kodda koyuladığım yerdeki değerlerin hücrelerden alınmasını istiyorum mümkün mü acaba yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler ii akşamlar...
sql'den aşağıdaki kodlar yardımı ile veri çekebiliyorum (veritabanım excel bunu belirteyim başta) ve excel'e alıyorum verileri fakat istediğim Microsoft Query'deki belirlediğim filtreleri hücreden alması mümkünmü yani aşağıdaki kodda koyuladığım yerdeki değerlerin hücrelerden alınmasını istiyorum mümkün mü acaba yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler ii akşamlar...
Kod:
Sub SQL_BAGLANTI()
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:=Array(Array( _
"ODBC;DSN=Excel Dosyaları;DBQ=C:\Documents and Settings\xxx\Desktop\QUERY\DENEME QUERY.xls;DefaultDir=C:\Documents and" _
), Array( _
" Settings\xxx\Desktop\QUERY;DriverId=790;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;" _
)), Destination:=Range("A1"))
.CommandText = Array( _
"SELECT `Sayfa1$`.F2, `Sayfa1$`.F5, `Sayfa1$`.F6, `Sayfa1$`.F7, `Sayfa1$`.F8, `Sayfa1$`.F10" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "FROM `Sayfa1$` `Sayfa1$`" & Chr(13) & "" & Chr(10) & "WHERE (`Sayfa1$`.F5>{ts[B] '2007-07-30 00:00:00'[/B]}) AND (`Sayfa1$`.F7=[B]'Tahsil edildi'[/B])" _
, " AND (`Sayfa1$`.F6[B]>580[/B])")
.Name = "Excel Dosyaları kaynağından sorgula"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True