Status bar nedir, nasıl tasarlanır?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli Forum Paylaşımcıları
Merhaba
Ekteki dosyalarda gördüğümüz status barlar nasıl oluşturulmakta bilgi verebilir misiniz?

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Bilgi almak istiyorum bu konuda ama bağlantı sornu nedeni ile bir süre yoktum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
VB editöründe toolbox içine sağ-klik yapın ve additional controlsu tıklayın ve açılan pencereden Microsoft statusbar controlu işaretleyin.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba
Bu kutuların içi nasıl adlandırılır ya da yazı atanabilir??

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Gönderdiğiniz örneklerin hiçbirinde "status bar" kullanımı yok. İkinci örneği ben yaptığım için biliyorum:) O bir "listview" nesnesidir ve status bar'a benzettiğiniz şey de listview!in sütun başlıklarıdır. Bu örneklerdeki amaç sütun başlıklarını görüntülemektir ve bunun için status bar (Durum çubuğuna) kullanımına gerekte yok, kullanışlı da olmaz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
List Wiev başlıklandırması ve ve borderları eklemek?

Merhaba

List Wiev ile çalışırken başlık oluşturma ve ilgili bağlı olduğu tabladan veri alarak kendi ekranında bunu borderlara bölünmüş halde nasıl aktarabiliyoruz? Bunun makrosunun yazılmasındaki temeller nedir? Açıklamalı kodlarla bir örnek verebilir misiniz? Bazı çalışmalar var ama neyin nereden geldiği açıklaması olmadığından uygulayamıyorum. Yardımınızı bekliyor saygılar sunuyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Siz bir yapılmasını istediğiniz veri dosyasını gönderin. Biz de buradan nasıl listview oluşturacağınız ve yöneteceğinizi açıklayalım.

Sanırım aşina olduğunuz verilerle bu işi yaparsank, daha anlaşılır olacak.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 Tr
sayın fpc siz en iyisimi! bir iki küçük örnek ile konuyu biraz acarsanız daha iyi olacak sanırım .....

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Herkese merhaba.

Ekte her iki grup için yapılmış alıntılar var. yapanların ellerine sağlık. Ancak bunları anlayabilmek tam olarak uzmanların işi. Örneklerin birinde List Wiev özelliği kullanılmış. Bu örnekte borderlar List Wiev da gözükmekte. Ancak 2. örnekte yapılan olay, List Box ve bunda herhangibir çizgi yok. Olamıyor damı yok yoksa yapmak mümkün mü?. Örneklerdeki çalışmaları açıklayarak biraz yol gösterebilir misiniz?

Saygılarımla

Mahmut Bayram

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 Excel Tr
Listboxta ve listwiew de böyle bir özellik yok diye biliyorum.
Olamıyor yani.