Stok programında ürün verileri getirmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaşlar benim sorunum ;
her hafta programımdan stok durumu raporu alıyorum ve sabit form olan bir tabloya ürünleri bularak yanlarındaki miktar bölümüne giriyorum her gurupta hiç yoksa 500 ürün var 4 grubumuz olduğuna göre varın siz düşünün 2 saat aradığını bul ve yaz.anlatmak istediğim asıl konu:hani bir yol bulsanız da haftalık aldığım stok durumu raporundaki ürünlerin miktarları sabir formdaki ürünleri bulup miktar sütununa kendi yazsın zaten ektede örnek dosya mevcuttur.şimdiden teşekkürler.UNUTMAYALIM bilgi paylaştıkça değerlidir ve çoğalık herkese iyi günler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzu bir örnek vererek açıklarmısınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
şimdi kardeş sabit bir şablon var bu sabit şablonda ki stok ürün kodları ve ürün isimleride sabit,programdan aldığım stok durumlarını(elimdeki kalan miktar)bu şablona yerleştircem ama yerleri değişik. hem şablonda sayfasında hemde rapor sayfasında olan aynı ürünleri(isimler farklı olabiliyor ama ürün kodları aynı) bulup şablondaki ürün mikrarı kısmına rapordaki miktarı koyacak.
biraz karışık oldu sanırım :) ama ilk mesajda dosyalar mevcut.

Excel Vers. ve Dili
2003
ingilizce
Bahsi geçen ürünkodları iki listede aynı değil.Örn.

0151001. ALPELLA ROCKY 3LÜ MP*30 GR.
1510 1 Alpella Rocky 3 Lü

eğer iki listedede ortak aynı bir bölüm olsaydı o zaman istediğin şeyi yapmak çok kalay olurdu.

Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
sevgili engine onları ben rapor aldıktan sonra 0151001. tipli olanları diğer 1510 1 gibi elimle düzeltrim sorun deil o en fazla 3 dk. alır siz diğer konuda yardım ederseniz sevinirim...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
düzeltilmiş

kardeş stok durumu'ndaki formda olan ürün kodları'nı düzelttim artık gerisini sen halledersin.ektedir

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Sorunuzdan ben bir şey anlamadım.
Son yolladığınız örnek dosyada bir liste var.Bu listede ne gibi işlemler yapılacak.
Onu yazarsanız çözüm bulunabilir kanaatindeyim.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
selam

iki listedeki ürün kodları karşılaştırılıp aynı olan ürün kodlarının miktarları stok formatı olan forma yazılacak.en son gönderdiğim ek'in ürün kodları ilk gönderdiğim stok formatına göre düzeltilmilştir.Arkadaşlar son gönderdiğim eklere abaloncuklarla açıklamalar ekledim.şimdi anlamanız daha kolaylaşacak kusura bakmayın biraz dolaylı anlattım sanırım :) eklere bir bakarsanız sevinirim...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
selam

en son gönderdiğim eklerde stok ürün kodları ikisindede düzeltilmiş durumda yani ikisindede aynı...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
slm

Senin ilk göderdiğin dosyaya bakarak bi kaç formul ekledim standar formuller bi incele eğer istediğin gibi değilse yinede belki yapmak için bi örnek olabilir.

ilk sayfada toplamlari getirmek için stok kodlarini sisteme uyarladim 2 sayfada ise ilk sayfada olmayanblarin yanina listede mevcut değil yazisini getirdim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
arkadaşlar hepinize çok teşekkürler emeğinize sağlık ama tam aradığım veyselemre kardeşimki olmuş ve veysel kardeş bu stok durumu ben haftalık alıyorum burda ben yeni liste aldığımda ne yapmam gerekecek bir açıklarmısın zahmet olmazsa...?

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Makroyu aşağıdaki şekilde değiştirin.

Çalıştırdığınız sayfadaki verilerinizi sütun numarası sorarak aylık formunuza aktaracaktır.
Kod:
Sub aktar()

Set s1 = Sheets("11")
Set s2 = ActiveSheet

son = s2.[a65536].End(3).Row
dizi = s2.Range("a2:d" & son)
s1.Select
basla:
sut = Val(InputBox("Aktarılacak sütun numarasını girin " & vbCr & "K sütunu için : 11" & vbCr & "L sütunu için : 12 " & vbCr & "M sütunu için : 13" & vbCr & "N sütunu için : 14"))
If sut < 11 Or sut > 14 Then
    If vbNo = MsgBox("Hatal&#305; s&#252;tun numaras&#305; girdiniz. Tekrar Deneyin. &#304;&#351;lemden vazge&#231;mek i&#231;in No ya bas&#305;n&#305;z.", vbYesNo) Then Exit Sub
    GoTo basla
End If

son2 = s1.[b65536].End(3).Row

For x = 10 To son2
    If Cells(x, "B") <> "" Then
        Cells(x, sut) = ""
            For y = 1 To UBound(dizi)
                If Cells(x, 2) <> "" And Cells(x, 2) = dizi(y, 1) Then
                    Cells(x, sut) = dizi(y, 4)
                    dizi(y, 2) = ""
                    Exit For
                End If
            Next y
    End If
Next x

'Yaz&#305;lmayanlar&#305; i&#351;aretle
s2.Select

Range("a2:d" & son).Interior.Color = xlAutomatic

For y = 1 To UBound(dizi)
        If dizi(y, 2) <> "" Then
            Range("a" & y + 1 & ":d" & y + 1).Interior.Color = vbYellow
            toplam = toplam + dizi(y, 4)
            say = say + 1
        End If
Next y
Erase dizi

If say = 0 Then
    msg = "T&#252;m &#252;r&#252;nler aktar&#305;ld&#305;"
    Else
    msg = say & " &#231;e&#351;it &#252;r&#252;n aktar&#305;lamad&#305;." & vbCr & "Aktar&#305;lamayan &#252;r&#252;n miktar toplam&#305;:" & toplam
End If
MsgBox msg
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
bir başka sheet'te hata

arkaşalar ben bu macro'yu başka bir sheet'e uyarlamaya çalıştım bildiğim kadarıyla uyarladım ama macro'u başlattığımda "tüm ürünler aktarıldı" diyor sorun çıkmıyor ama aktarılan rakamlar yerlerinde görünmüyo... DOSYA ek'te bir höz atarsanız ve hatamı söylerseniz sevinirim(ve birde nasıl makro derleri alabilirim tavsiyede bulunursanız)....

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
emeğine sağlık