Stok Takip Sorunu

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Merhaba

Maalesef 2 depomuz var satış olduğu zaman ilk olarak AnaDepodan ürün eksilmeli AnaDepo sıfır oldu zaman Yedek Depodan ürün eksilmelidir. Bu iki deponun toplamını gösteren bir sütunumuz olmalı. Yeni ürün eklemek istediğimiz zaman hem AnaDepo hemde YedekDepoya manuel olarak el ile ürün ekleyebilmeliyiz. Küçük bir örnek ekledim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
Selam,

Probleminiz çözümlenmiş.. Ek teki dosya size alternatif bir çözüm olsun diyerek gönderiyorum..

kolay gelsin...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.

Fakat bir noktayı geliştirebilir miyiz bunu merak ediyorum. Stok girişi yaparken giriş yapabilmek için hücrede önceden var olan sayının üzerine yeni sayıyı eklemek zorunda kalıyoruz bu durum zamanla karışıklığa sebep olacaktır. Bu noktada stok girişini nasıl düzenleyebiliriz?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Her girişi bir satırda belirtin.
Eğer sadece giriş varsa çıkışı boş bırakın ve girişlerinizi yazın.
Eğer sadece çıkış varsa giriş alanlarını boş bırakın ve çıkış yazın.

Ama ürünlerin son durumunu göreceğiniz ayrı bir tablo istiyorsanız düzenlenebilir.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Dediklerinizi anladım fakat stok girişi yapabilmek için çıkışını silersem bu sefer çok çıkışı olan yani çok satan ürünleri belirleyemem sonuçta çok satan ürünleri ve satış miktarını takipte etmem gerekiyor. Bu durum pek sağlıklı olmayacaktır. Bu durumu da bir şekilde çözmem lazım.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten harikasınız.

İyi günler

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Bir ürün için bir satır kullanacağım derseniz eki inceleyin.
Yan taraftaki stok sonuç tablosu size son durumu gösterir.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Merhaba

Açıklamayı eklediğim excel içinde yaptım acaba mümkün mü? Lütfen yardım bekliyorum.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Doğru anladıysam;
H3 hücresine;
=TOPLA(C3:F3)-(K3+I3)
I3 hücresine;
=EĞER(F3+D3>=K3;F3+D3-K3;0)
Formüllerini uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Maalesef olmadı

Sizden istediğim (C3-H3)'ü E3'ün üzerine nasıl eklerim? H3 diğer formüller tarafından kullanıldığı için eklemek problem oluyor. Bunun bir yöntemi var mı?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. megadeth86;
Önce tablonun yapmak istediğini anlamamız gerekiyor.
Benim anladığım her satırda bir ürüne ait giriş-çıkış=kalan mantığı ile basit bir stok takibi yapıyorsunuz. (tablonuza has özellik olarak girişler iki depoya yapılıyor ve çıkış işlemi öncelikli ana depodan kalanı yedek depodan yapılıyor.E ve F sütununun işlevini ve mantığını anlamadım. Olsa olsa geçen yıldan devreden stok olabilir yada ekstra girişlerin veya iadelerin yazıldığı alan olabilir anlamı çıkararak buna göre formül oluşturdum)
Şimdi;
Tablonuza ürün geldikçe örn: C3 ve/veya D3 hücresine =5+3+11+22... vs şeklinde mi gireceksiniz.?
E ve F sütununu ne için kullanacaksınız? (depolarda kalanı zaten H ve I sütunu veriyor???)
Sonuç olarak aslında tablo doğru sonuç veriyor (bence)
Açıklama ve örnekleme yaparsanız tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Merhaba

Öncelikle her satırda bir ürüne ait giriş-çıkış-kalan ve satış miktarını tutmalıyız burası doğru.
Her bir ürün satıldıkça ben K sütununda ürünün satış miktarını 1 adet arttırıcam. Bundan dolayı sizinde dile getirmiş olduğunuz gibi önce anadepoda sonrada anadepo sıfırlanınca yedekdepodan ürün düşücek.

Fakat yeni ürettiğimiz ürünleri depoya alırken E ve F sütunlarının üzerine sayı saymak zorunda kalıcaz yani anadepo=5 olsun yedekdepo=10 olsun ve bütün ürünler satılsın kalan olmadı diyelim. Ben yeni ürün depoma almak istediğimde o 5 ve 10 sayısı üzerine saymak zorundayım. Bu sayılar zamanla büyüyeceği için karışıklık yaratacaktır.

Şimdi eğer yeni ürünleri C ve D gibi stok giriş sütunları ile yaparsak böylelikle karışıklık kalmayacak oraya girdiğimiz sayılar otomatik olarak C ve D üzerine eklenecek. Tabi sizinde sorduğunuz gibi o zaman E ve F sütunları niye var derseniz 2 depo olduğu için satışın önce anadepo sonra yedek depodan yapılabilmesi içindi en azından ben o kadarını yapabildim.

Peki şu noktada istediğimiz nedir? diyelim KALAN YEDEK DEPO=5 olsun KALAN ANA DEPO=10 olsun. şimdi depolarımıza yeni ürün aldığımızı düşünelim. stok giriş sütunlarından yeni miktarları girdik ve otomatik ARA STOK diye isimlendirdiğim (E ve F) sütunlarına eklenmesi gerekiyor. Fakat depomuzda kalan olduğu için aradaki farkı E ve F sütunlarına eklememiz gerekiyor.

Bunun için (C3-H3) çıkarıp farkı E3 üzerine eklersek sıkıntı kalmıyor fakat H3 diğer formüllerde kullanıldığı için döngüsel loop a giriyor. Formülleri baştan tasarlamak yada farklı bi yöntem ne yapabiliriz?

Biraz uzun oldu ama umarım bişeyler yazarsınız.

Teşekkür ederim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Not: 14 nolu ekte formül düzenlemesi yaptım. (gelişmiş modu açarak mesaj ekini değiştiremiyorum)
Düzenlenmiş ek bu iletide...

Sonucu test edip bildirirseniz memnun olurum.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010
Hocam eline sağlık o kadar uğraştın çok teşekkür ederim ne desem az.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
excel 2003 ile yapılmış stok takip programı varmı?