Stok Takip

Excel Vers. ve Dili
2003
Değerli site üyeleri ekteki dosyamda basit stok takibi yapmaktayım. Sorunun fonksiyonlarla çözülebileceğinde hareketle konuyu buraya açtım ancak Macro gerekebilir emin değilim açıkçası. Özet olarak ekte gönderdiğim dosya içerisinde detaylı açıklama olmakla beraber yapmak istediğim satışı yapılan mal girilen stok sıfır oluncaya kadar girilen ilk stoktan düşülecek ve değer sıfır olununca diğer girişi yapılan stoktan düşülecek ve döngü bu şekilde farklı stoklar için yapılacak. Söz konusu çalışmam hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlginiz ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Daha detaylı programlar forumlarda mevcut onları indirip kullanabilirsiniz.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Değerli site üyeleri ekteki dosyamda basit stok takibi yapmaktayım. Sorunun fonksiyonlarla çözülebileceğinde hareketle konuyu buraya açtım ancak Macro gerekebilir emin değilim açıkçası. Özet olarak ekte gönderdiğim dosya içerisinde detaylı açıklama olmakla beraber yapmak istediğim satışı yapılan mal girilen stok sıfır oluncaya kadar girilen ilk stoktan düşülecek ve değer sıfır olununca diğer girişi yapılan stoktan düşülecek ve döngü bu şekilde farklı stoklar için yapılacak. Söz konusu çalışmam hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. İlginiz ve yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Merhaba,

Öneri ,

Forum'da FIFO diye arama yapınız, bir kaç örnek bulabilirsiniz,

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın 1Al2Ver yanıtınız için teşekkür ederim. Sorumu foruma aktarmadan önce bahsettiğiniz örnekleri zaten incelemiştim. Mevcut örnekler sorumda belirttiğim konuya tam anlamıyla çözüm oluşturmadığı için yeni konu açma gereksinimi hissetmiştim. Malumunuz sorumda da belirttiğim üzere ilgili satır karşısındaki kalan hanesindeki stok azalacak ve sıfır değerine ulaşınca aynı isimli bir alt satırdaki stoktan düşülmeye başlanacak. Soruma gösterdiğiniz ilgi ve tavsiyeniz için tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın MEH979 sonuç tam istediğim gibi olmuş. İlginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim. Saygılarımla.