Stok Takip

Excel Vers. ve Dili
2017
Merhaba Arkadaşlar;

Ben e ticaret üzerinden kendi çağımda ürün satışı yapıyorum. bazı ürünleri birden fazla bağlı (birleştirerek-kalemin yanında Silgi gibi düşünebilirsiniz) satmaya başladım. Ancak bunun takibini yapmak da zorlanmaya başladım. Tamamen manuel olarak bağlı bir üründen satıldığında içeriğindeki ürünleri manuel düşüyorum. Bunun yerine otomatik düşmesini istiyorum. Ama yapamadım. Geçiyorum konuma :)

Ekteki dosyada; Giriş-çıkışlar dosyasında Sattığım ürünleri (ilgili verileri girerek) "stok hareket işle" dediğimde dosyada olduğu gibi Stok Hareketleri sayfasına işletiyorum. Ancak sattığım ürün kodu Stok Kodları sayfasında sarı ile işaretli ürünler (Yani bağlı ürün ) ise; bunu da Stok Kodları sayfasında sarı ile işaretli olan alanda M ve O sütundaki Stok koddan N ve P sütunundaki adet kadar (satılan ürüne göre adetler ve kodlar değişiyor) "stok hareket işle" mesini istiyorum.

Örnek bir adet stok hareketleri giriş yaptım. Sarı ile işaretli olanı otomatik işledim. Mavi olanı ise manuel işlem yaptım. Bunu otomatikleştirmek istiyorum.