- Excel Vers. ve Dili
- 2003
Arkadaslar merhaba,
Bir proje gelistiriyorum ve sunu ogrenmek istiyorum.
Yardım ederseniz cok mutlu olacagim, tesekkur ederim.
Excel sayfasindaki verileri farklı bir programdan elde edicem.
Programdan verileri almak istediğimde yaşadığım bir problem var.
Excel sayfamda Teslim Tarihi sütunum var.
Daha öncesinde bu Teslim Tarihine kullanıcılar inputbox ile değerleri string olarak kaydetti. Bu alınan string değerleri tip olarak tarih tipinde kaydedilmediği için excel sayfasındaki verileri programdan çağırırken bu TeslimTarihi alanındaki verileri doğal olarak string görüyor. Benim yapmak istediğim, mesela kullanıcının "12.09.2010" olarak girdiği string tarih değerini makro ile tip olarak tarih tipine dönüştürmek. Tarih tipine dönüştürdüğümde bu verileri çekerken program içerisinde sorun yaşamayacağım. Sütunu seçip hücreleri biçimlendir ile tarih olarak seçmeme rağmen değişmedi, verilerin ana tipleri yine string olarak görülüyor.
Excel'de fonksiyon varsa ve ya makro ile kod yazarak nasıl yapabilirim ?
Yardimlariniz ve ilginiz icin cok cok tesekkur ediyorum..
Bir proje gelistiriyorum ve sunu ogrenmek istiyorum.
Yardım ederseniz cok mutlu olacagim, tesekkur ederim.
Excel sayfasindaki verileri farklı bir programdan elde edicem.
Programdan verileri almak istediğimde yaşadığım bir problem var.
Excel sayfamda Teslim Tarihi sütunum var.
Daha öncesinde bu Teslim Tarihine kullanıcılar inputbox ile değerleri string olarak kaydetti. Bu alınan string değerleri tip olarak tarih tipinde kaydedilmediği için excel sayfasındaki verileri programdan çağırırken bu TeslimTarihi alanındaki verileri doğal olarak string görüyor. Benim yapmak istediğim, mesela kullanıcının "12.09.2010" olarak girdiği string tarih değerini makro ile tip olarak tarih tipine dönüştürmek. Tarih tipine dönüştürdüğümde bu verileri çekerken program içerisinde sorun yaşamayacağım. Sütunu seçip hücreleri biçimlendir ile tarih olarak seçmeme rağmen değişmedi, verilerin ana tipleri yine string olarak görülüyor.
Excel'de fonksiyon varsa ve ya makro ile kod yazarak nasıl yapabilirim ?
Yardimlariniz ve ilginiz icin cok cok tesekkur ediyorum..