Arkadaşlar Merhaba,
10 sayfalı Bir excel dosyasını ağda birçok kullanıcıya paylaştırıyorum. Her kullanıcıya şifre verdim herkez kendi şifresiyle giriş yapıyor ve sadece kendisini ilgilendiren sayfaları görüyor.
Fakat ben şöyle bir şey yapmak istedim başaramadım ;
Mesela A kullanıcısına 1234 şifresini verdim A kullanıcısı şifresini girdiğinde Sayfa1 ve Sayfa2 yi görebiliyor fakat ben A kullanıcısının Sayfa1 deki D,E ve F sütunlarını da görmesini istemiyorum ( Sütunun gizlenmesini ve mausu sağ tıklayıp göster dediğinde göstermemesi istiyorum ) aşağıdaki koda nasıl bir ilave yapmalıyım
NOT : Bu arada bu kodları Excel.web.tr de aratıp bulup kendime göre uyarlamıştım. Bu vesile ile bu forumu açan, yöneten ve buraya emek harcayan herkese çok teşekkür ederim
Kodlar Şöyle :
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
x = InputBox("LÜTFEN KULLANICI ŞİFRENİZİ GİRİNİZ ", "ŞİFRE")
If Not x = 1234 Then Exit Sub
If CommandButton1.Caption = "A" Then
CommandButton1.Caption = "A"
Else
End If
kul1 = Array("Sayfa1", "Sayfa2")
For a = 0 To 7
With Sheets(kul1(a))
If .Visible = xlSheetVeryHidden Then
.Visible = xlSheetVisible
ElseIf .Visible = xlSheetVisible Then
.Visible = xlSheetVeryHidden
End If
End With
Next a
Sheets("Sayfa1").Select
End Sub
10 sayfalı Bir excel dosyasını ağda birçok kullanıcıya paylaştırıyorum. Her kullanıcıya şifre verdim herkez kendi şifresiyle giriş yapıyor ve sadece kendisini ilgilendiren sayfaları görüyor.
Fakat ben şöyle bir şey yapmak istedim başaramadım ;
Mesela A kullanıcısına 1234 şifresini verdim A kullanıcısı şifresini girdiğinde Sayfa1 ve Sayfa2 yi görebiliyor fakat ben A kullanıcısının Sayfa1 deki D,E ve F sütunlarını da görmesini istemiyorum ( Sütunun gizlenmesini ve mausu sağ tıklayıp göster dediğinde göstermemesi istiyorum ) aşağıdaki koda nasıl bir ilave yapmalıyım
NOT : Bu arada bu kodları Excel.web.tr de aratıp bulup kendime göre uyarlamıştım. Bu vesile ile bu forumu açan, yöneten ve buraya emek harcayan herkese çok teşekkür ederim
Kodlar Şöyle :
Private Sub CommandButton1_Click()
On Error Resume Next
x = InputBox("LÜTFEN KULLANICI ŞİFRENİZİ GİRİNİZ ", "ŞİFRE")
If Not x = 1234 Then Exit Sub
If CommandButton1.Caption = "A" Then
Else
End If
kul1 = Array("Sayfa1", "Sayfa2")
For a = 0 To 7
With Sheets(kul1(a))
If .Visible = xlSheetVeryHidden Then
.Visible = xlSheetVisible
ElseIf .Visible = xlSheetVisible Then