Sütun içeriğine göre kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2007 / 2010
merhaba,

umarım yanlış yere açmamışımdır. arama yapmaya çalıştım ama ne diye arayacağımı bilmediğim için de biraz sıkıntılı oldu. eğer yanlışlık varsa kusura bakmayın ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

istediğim şey ise;
a1'de yer alan içeriğe göre b1'e yazı yazılması.

detaylıca anlatmak gerekirse a sütünunda adresler var. mahalle, sokak, il, ilçe hepsi beraber.
en azından istiyorum ki a1 sütünunda istanbul yazıyorsa b1 e istanbul yazsın. tabi böylece diğer iller de var.

2007 kullanıyorum ama 2010'a da sahibim...

Excel Vers. ve Dili
2007 / 2010
şöyle bir kaç şey var, nasıl düzeltebilirim..?
örneğin adres şu şekilde; meriç sk no:5 konak apt avcılar istanbul.
bu makronun çalışma prensibi nasıl tam olarak bilmiyorum (hiç bilmediğim bir alan) ama sanırım "veri" adlı sayfayı baz alarak eşleşmeleri ayırıyor.

buna paralel de yukarıdaki adresten meriç, konak, avcılar, istanbul isimlerini alıyor yeni sütunlara yazıyor. bunlar il ve ilçeler olabilir ama anlaşıldığı üzere hatalı sonuç dönüyor.

bunu sadece il bazına daraltabilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Gördüğüm kadari ile adreste ili buluyor ve sonra ilçesine bakıyor. siz dosyadaki veri sayfasından ilçeleri silerseniz sadece illeri ayırır.

Excel Vers. ve Dili
2007 / 2010
maalesef ilçelerin olduğunu sütunları silince sadece bir adresin düzeltisini yapıyor ve bitiyor.

acaba makro içinde referans aralığı türünde bir yer mi var?
yani il ve ilçeler için a1 den as81 e kadar olan hücreleri kullan gibi (gerçi böyle birşey göremedim) bir kod olabilir mi...

Excel Vers. ve Dili
2007 / 2010
biraz alakasız olacak ama aynı konunun devamında şöyle bir sıkıntı yaşıyorum.

ben örnekte yer alan makroyu kendi xlsx dosyama kopyalamadım, bu sebeple kendi verilerini örnek xls dosyasına kopyalıyorum, düzenliyorum ve sonra geri alıyorum. biraz yorucu...

şimdi istediğim şey ise,
1 - bu xls dosyasında yer alan makroyu kendi xlsx dosyama kopyalayabilir miyim?
(makro altında yer alan module dosyasını export edip kendi çalışmama import ettim falan ama olmadı)
2 - en azından örnekte xls dosyasının 65.000 olan satır sayısını arttıramaz mıyım?
(forumda bir kaç başlığa baktım ama istediğim şekilde kullanamam o yöntemleri)