SÜtun İsmİ DeĞİŞtİrme

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Merhaba,

A,B,C diye giden sütunları adı,soyadı, gibi değiştirirsek hücre isimleri adı1,adı2, soyadı1,soyadı2 gibi değişmezmi hücre isimlerini böyle değiştirmek için ne yapmalıyız?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

A,B,C diye giden sütunları adı,soyadı, gibi değiştirirsek hücre isimleri adı1,adı2, soyadı1,soyadı2 gibi değişmezmi hücre isimlerini böyle değiştirmek için ne yapmalıyız?
Değişmez. Birinci satıra siz isim vereceksiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Değişmez. Birinci satıra siz isim vereceksiniz.
benim yapmak istediğim hücrelerin adını değiştirmek yani uzun formüller yazıyorum ve hücre isimlerini yazarken a1+a2 yerine nükleertip1,onkoloji2 yazmak istiyorum yani birinci satıra sütunlara isim verdim ama hücreleri değiştirmek isityorum

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Bir hücre seçtiğinizde sayfanın sol üst köşesinde hücrenin adını görürsünüz. (A, B, C gibi sütun adlarının üstünde.)

Hücre adını gördüğünüz yere girin ve o hücreye vermek istediğiniz adı yazıp enterleyin.

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Bir hücre seçtiğinizde sayfanın sol üst köşesinde hücrenin adını görürsünüz. (A, B, C gibi sütun adlarının üstünde.)

Hücre adını gördüğünüz yere girin ve o hücreye vermek istediğiniz adı yazıp enterleyin.
bu şekilde her hücreye teker teker isim vermek gerekiyor yani A sütunundaki hücre isimleri a1 a2 yerine nukleer1, nukleer2, nukleer3 gitmesini istiyorum çok fazla satır ve sütun var hepsine tek tek vermiyorum bunu bu şekilde tanımlamanın kolay bi yolu yok mu?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayın caksi, bildiğim kadarı ile sütun isimlerini değiştiremezsiniz, sadece 1,2,3,4gibi sayısal hale getirebilirsiniz.

Yapılmasını istediğiniz değişikliği, Sayın mehmett' in verdiği metodla yapmanız gerekmektedir. Bu işlemin sizin istediğiniz gibi pratik bir yolu olduğunu sanmıyorum..

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Kullanmanızı pek tavisye etmem ama, aşağıdaki kodlarla, A,B ve C sütunlarında istediğiniz kadar satıra belirttiğiniz şekilde isimlendirme yapılabilir.

Ama, bu isteiğinizin gerekliliği tartışılır tabi ...

Kod:
Sub Isımlendir()
Dim x As Integer
Dim i As Integer
x = InputBox("Kaç satır isimlendirilecek ? ", "Satır Sayısı Girişi")
If x = Empty Then: Exit Sub
If IsNumeric(x) = False Then: Exit Sub
For i = 2 To x
     With ActiveWorkbook
        .Names.Add Name:="Adı" & i, RefersTo:="=" & ActiveSheet.Name & "!$A$" & i
        .Names.Add Name:="Soyadı" & i, RefersTo:="=" & ActiveSheet.Name & "!$B$" & i
        .Names.Add Name:="Şehir" & i, RefersTo:="=" & ActiveSheet.Name & "!$C$" & i
     End With
Next i
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 English
teşekkür ederim yaptığınız makrodan yola çıkarak isteğime göre bir kaç satırı kopyaladım ve istediğim oldu çok teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
2010 English
üstad herşey çok güzeldi de şimdi ben bi formül yazdım =eğer(nukleer1+nukleer2..... gibi devam ediyor fakat formülü aşağı doğru kopyaladığımda hücre isimleri aynı kalıyor nukleer2+nukleer3 olacağına aynı kalıyor makroya bişey mi eklemek gerekir?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Kullanmanızı tavsiye etmememin nedeni de buydu zaten :) ..

....... fakat formülü aşağı doğru kopyaladığımda hücre isimleri aynı kalıyor nukleer2+nukleer3 olacağına aynı kalıyor makroya bişey mi eklemek gerekir?
Makroya yapabileceğimiz bir müdahale yok. Bu Excel'in formül oluşturma mantığıyla alakalı birşey ...

Size tavsiyem isimlendirmeyi "hücre" değil, "aralık" bazında kullanmanız ve sonrasında da formüllerinizi dizi formüllerine döndürmeniz yönünde olacaktır.