DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Değişmez. Birinci satıra siz isim vereceksiniz.Merhaba,
A,B,C diye giden sütunları adı,soyadı, gibi değiştirirsek hücre isimleri adı1,adı2, soyadı1,soyadı2 gibi değişmezmi hücre isimlerini böyle değiştirmek için ne yapmalıyız?
benim yapmak istediğim hücrelerin adını değiştirmek yani uzun formüller yazıyorum ve hücre isimlerini yazarken a1+a2 yerine nükleertip1,onkoloji2 yazmak istiyorum yani birinci satıra sütunlara isim verdim ama hücreleri değiştirmek isityorumDeğişmez. Birinci satıra siz isim vereceksiniz.
bu şekilde her hücreye teker teker isim vermek gerekiyor yani A sütunundaki hücre isimleri a1 a2 yerine nukleer1, nukleer2, nukleer3 gitmesini istiyorum çok fazla satır ve sütun var hepsine tek tek vermiyorum bunu bu şekilde tanımlamanın kolay bi yolu yok mu?Bir hücre seçtiğinizde sayfanın sol üst köşesinde hücrenin adını görürsünüz. (A, B, C gibi sütun adlarının üstünde.)
Hücre adını gördüğünüz yere girin ve o hücreye vermek istediğiniz adı yazıp enterleyin.
Sub Isımlendir()
Dim x As Integer
Dim i As Integer
x = InputBox("Kaç satır isimlendirilecek ? ", "Satır Sayısı Girişi")
If x = Empty Then: Exit Sub
If IsNumeric(x) = False Then: Exit Sub
For i = 2 To x
With ActiveWorkbook
.Names.Add Name:="Adı" & i, RefersTo:="=" & ActiveSheet.Name & "!$A$" & i
.Names.Add Name:="Soyadı" & i, RefersTo:="=" & ActiveSheet.Name & "!$B$" & i
.Names.Add Name:="Şehir" & i, RefersTo:="=" & ActiveSheet.Name & "!$C$" & i
End With
Next i
End Sub
Makroya yapabileceğimiz bir müdahale yok. Bu Excel'in formül oluşturma mantığıyla alakalı birşey .......... fakat formülü aşağı doğru kopyaladığımda hücre isimleri aynı kalıyor nukleer2+nukleer3 olacağına aynı kalıyor makroya bişey mi eklemek gerekir?