Sütuna Göre Süzme

Gönderdiğim örnekte Sayfa 1'de tipi sütununa M/C yazılırsa hem mazot sayfasına hem hemde doğru cari seçilerek cari sayfasına tüm bilgiler atılacak A/C yazdığımda ise tüm bilgiler doğru aracın sayfasına ve cariye gidecek. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok sevinirim

Saygılar,

Ekli dosyalar

İnceneleme

Hocam ilginiz için teşekkür ederim yalnız aşağıda resmini koyduğum hatayı veriyor. Sanırım benim excel'imde bi sıkıntı var. Ne olduğu hakkında bilginiz var mı?

Ekli dosyalar

Webden biraz araştırarak sorunumu çözdüm tekrar teşekkür ederim...

Örnek

Hocam gönderdiğiniz örnekte 41_EE_002 nolu plakayı yazdığımda sayfaya aktarım yapmıyor. Cari ve plaka sayısını arttırdığımda sorunu ne şekilde çözebileceğimi de anlatırsanız çok sevinirim...

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tipi verisi M/C ise mazot sayfasına ve Opet sayfasına ,
Tipi verisi A/C ise Opet sayfasına ve aracın sayfasına verilerin gönderilmesini istemiştiniz.
Ve tablonun yaptığı da zaten bu değil mi?
Tekrar kriterlerinizi inceleyin.

Derdimi tam anlatamamışım sanırım hocam. M/C yazdığımda mazota gidecek ve doğru cari sayfasına gidecek seçilen opetse opete değilse hangi cariyse ona. A/C yazdığımda ise doğru cari ve doğru plakaya gidecek. Tekrar bi incelerseniz çok sevinirim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Derdimi tam anlatamamışım sanırım hocam. M/C yazdığımda mazota gidecek ve doğru cari sayfasına gidecek seçilen opetse opete değilse hangi cariyse ona. A/C yazdığımda ise doğru cari ve doğru plakaya gidecek. Tekrar bi incelerseniz çok sevinirim.
Tabloyu tekrar inceledim. Farklı bir anlam çıkaramadım.
data sayfasında "sayfaları sil" butonuna basarak diğer sayfalardaki mevcut verileri temizleyin.
Sonra data sayfasınca M/C seçerek olası ihtimalleri yazın (opet ,cari için isim vs farklı sayfalara gidecek şekilde)
Yine tekrar A/C seçerek olası ihtimalleri yazın (cari ve plakalar vs farklı sayfalara gidecek şekilde)
"Aktar" butonuna basın. İşte bundan sonra sayfaları kontrol ederek hangi veri nereye gitti yada gitmedi ise beni yönlendirin. (örn: 2. sıradaki veri opet, mazot sayfalarına gitmesi gerekirken opet sayfasına gitti, mazot sayfasına gitmedi vs... gibi)

İyi çalışmalar.

Not: açıklamalarınızı net ve anlaşılır yapın ki 5 bilinmeyenli denklem çözmeye çalışmayalım.
"Örnekteki 1. veri Tipi seçeneğindeki M/C seçimine göre G sütun verisinden dolayı gitmesi gereken mazot sayfasına gitti, cari seçeneğindeki "opet" seçiminden dolayı opet sayfasına gitmedi"
Deseydiniz oldukça net olacaktı.

Son düzenleme: