Sütunda en çok tekrarlayan değerlerin (sayı değil) ilk 10 şeklinde sıralanması

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003 TÜRKÇE
Herkese merhabalar. Bu siteyi gerçekten çok sevdim, çok yararlı. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Sitede herşeyi bulmak mümkün. Siteye üye oldum ve bu ilk mesajımı yazıyorum.
Benim derdim şu arkadaşlar: Radyoda çalışıyorum. Radyoda İstek programımız var. Bu programda istek yapan dinleyicileri, istediği şarkıcının ismi ve şarkıyı excelde not ediyoruz. Benden istatistik tutmam istendi. a sütununda istek yapan kişinin ad soyadı, b'de istenen şarkıcı, c'de de istenen şarkı ismi var. Derdimiz şu: e1-e11 arasına, en çok istek yapan (yani a sütununda adı en çok geçen) 10 kişiyi ve istek sayısını, f1-f11 arasına, en çok istenen 10 şarkıcıyı ve istenme sayısını , g2-g11 arasına da en çok istenen 10 şarkıyı ve istenme sayısını sıralamak istiyoruz (hepsi çoktan aza doğru). a, b ve c sütununa her gün yeni değerler giriliyor bunu da unutmayın.
Çözümü çok araştırdım bulamadım. Varsa da kusura bakmayın. Sayıları sıralayabiliyorsunuz ama metin olunca işler karışıyor. Dosyayı gönderiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Herkese merhabalar. Bu siteyi gerçekten çok sevdim, çok yararlı. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Sitede herşeyi bulmak mümkün. Siteye üye oldum ve bu ilk mesajımı yazıyorum.
Benim derdim şu arkadaşlar: Radyoda çalışıyorum. Radyoda İstek programımız var. Bu programda istek yapan dinleyicileri, istediği şarkıcının ismi ve şarkıyı excelde not ediyoruz. Benden istatistik tutmam istendi. a sütununda istek yapan kişinin ad soyadı, b'de istenen şarkıcı, c'de de istenen şarkı ismi var. Derdimiz şu: e1-e11 arasına, en çok istek yapan (yani a sütununda adı en çok geçen) 10 kişiyi ve istek sayısını, f1-f11 arasına, en çok istenen 10 şarkıcıyı ve istenme sayısını , g2-g11 arasına da en çok istenen 10 şarkıyı ve istenme sayısını sıralamak istiyoruz (hepsi çoktan aza doğru). a, b ve c sütununa her gün yeni değerler giriliyor bunu da unutmayın.
Çözümü çok araştırdım bulamadım. Varsa da kusura bakmayın. Sayıları sıralayabiliyorsunuz ama metin olunca işler karışıyor. Dosyayı gönderiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
merhaba!! sayın muygun uzmanım; D,E,F sütunlarındaki formülleri yazma maksadınız ne idi acaba? kısa bir izahatiniz olur ise minnettar olurum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
özelliklede &","&1000-SATIR())*1)) bu kısmı? sorum malumatı olan tüm arkadaşlara.saygılar!!!

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
özelliklede &","&1000-SATIR())*1)) bu kısmı? sorum malumatı olan tüm arkadaşlara.saygılar!!!
Merhaba;
Aynı sayıda tekrar eden verilerden tabloda ilk sırada geçeni almak için sayısal büyüklük oluşturdum.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003 TÜRKÇE
Arkadaşlar, nete çok giremiyorum, o yüzden cevapları yeni inceleyebildim kusura bakmayın. SertaCSever, muygun ve yurttaş rumuzlu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, zahmet edip ilgilendikleri ve yardımcı olmaya çalıştıkları için için. Arkadaşlar demek ki isteseniz uçak bile yapacaksınız :) Yani şu formül kombinasyonunu yapan uçağı da rahat yapar :) Zekanız önünde saygıyla eğiliyorum. Günlerce araştırdım kendim böyle bir formülasyon yapabilmek için ama sonuç nafile oldu (hazıra konmak hoşuma gitmiyordu çünkü). Sonunda bir babayiğite (ya da yiğitlere) başvurmaya mecbur kaldım. Sonuçta, küçük eksikler dışında, amacıma ulaştım. İnanın çok mutlu oldum çok teşekkür ediyorum :hihoho: Yalnız SertaCSever arkadaşın gönderdiği dosya benimkiyle aynı, yani yaptığı şeyi bulamadım, anlamadım gitti ben mi beceremiyorum, epey de didikledim ama? Küçük eksikliklere gelince: Sorunumda da belirttiğim gibi, en çok istenen şarkılar yazıyor ya, onun yanında da şarkıyı kimin söylediği de yazsın demiştim, örneğin aşkın kanunu 12 yazıyor ya, yanında da, parantez içinde olabilir, "Muazzez Ersoy" yazsın (yani şarkının solundaki hücredeki değer). Ancak aynı şarkıyı başka bir şarkıcı da söylüyorsa, o şarkıyı en çok söyleyen kişinin adı yazsın.Bu da olursa tamam zaten. Bir de yurttaş arkadaşın gönderdiği dosyada en çok isteyen ve istenenler yazıyor ama sayısı, yani kaç kere istendiği yazmıyor, bunu da düzeltirsen sevgili yurttaş kardeşim daha da çok mutlu edeceksin beni. SertacSever kardeşim ilgilendiğin için sana da çok teşekkür ediyorum, dosyandan yararlanamasam da. Muygun kardeşim ise istediğim şeye en yakın çözümü üreten arkadaş olmuş ona da ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Dediğim gibi şu “en çok istenen şarkılar”ın yanında o şarkıları kimin söylediği de yazarsa tam olacak.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL2003 TÜRKÇE
Muygun, çok teşekkür ediyorum, istediğimden de fazlasını aldım, sağol. Ayrıca geç cevaplayabildiğim ve teşekkür edebildiğim için özür dilerim, internete fazla giremiyorum yukarıda da dediğim gibi. Yardımları için yukarıdaki herkese (özellikle de muygun kardeşime) tek tek teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08/03/2018
Merhaba;
Doğru anladığımı tam bilemiyorum ama yinede eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Kendime uyarladım çokta başarılı oldu. Geliştirmem gereken bazı şeyler olabilir, bunun için tekrar yazabilirim. Şimdilik idare edeceğim verilere ulaşıyorum. Teşekkürler.