Sütundaki isimleri sayma

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Serisi
Üstadlar bir konuda yardımınızı istiyorum. Ekte bir excel uygulaması verdim. Bu uygulamada "Taşın Cinsi" diye bir stun (Sütun yaklaşık 60 satırlık) var bu sütunun altına üretimime göre belirli taş isimleri giriyorum. Örneğin; D.Rose yada Mistik bunun gibi bir çok taş isimi var. Ben bu sütuna girdiğim taşların hangisinden kaç tane varsa belirli hücrelere aktarmak istiyorum. Mesela rastgele bir sütuna formülü yada komutu vereceğim oda bana bu sütundan şu kadar D.Rose, şu kadar Mistik var diyecek, farklı taşların sayısı farklı hücrelerde olabilir bunu nasıl yapacağım? Umarım derdimi anlatabildim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

bulentkars

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-03-2027
Merhaba

Aşağıdaki Formülü F4 Satırına yazın.

=ALTTOPLAM(3;F5:F1600)

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Serisi
Merhaba

Aşağıdaki Formülü F4 Satırına yazın.

=ALTTOPLAM(3;F5:F1600)
ESAY fonksiyonu ile deneyin
Çok teşekkürler. Peki bir sorum daha var. Bu sütun 60 satırlık ve içerisine farklı taş isimlleri giriliyor. Benim istediğim bu sütunda hangi taşların olduğu belirlediğim hücrelerde görülecek. Örneğin bu sütuna 10 tane D.Rose 15 tane Regal ve 10 tane Mistik yazmışım, gerisi boş. Ben bu sütuna taş isimi girdikçe farklı taş isimleri bir hücre altında belirecek. Yukarıdaki örneğe göre mesela a8 hücresinde D.Rose, a6 hücresinde Regal a7 Mistik yazzacak başka bir taş isimi girersem buda a8 de yazacak. Bunu yapabilir miyim?