Sütunlar arasındaki bazı sütunları farklı bir sayfaya otomatik değiştirmek.

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
Merhabalar,

Ekteki çalışma kitabımda bulunan "data" isimli sayfaya sütunlar bitene kadar aylık olarak veriler gireceğiz. Fakat ben buraya girilen verilerin "3aylik" isimli çalışma sayfama girilen son 3 aylik verilerin otomatik olarak gelmesini istiyorum, aynı zamanda isimlerin de otomatik olarak gelmesini silinmesi halinde silinmesini, yeni eklenmesi halinde yeni eklenmesi. Ayrıca "yillik" isimli sayfama da bulunduğumuz yıldaki bütün ayların verilerinin "3aylik"taki gibi çalışmasını istiyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın qrrxz;
sorunuzun cevabı bu mu? kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
3 aylık kısmı doğrudur. yalnız yıllık kısıma bulunduğumuz yılın aylarını getirecek şekilde ayrı bir tablo oluşturması gerekli, topla olarak değil yani. teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın qrrxz;
yıllık kısmı da ifadenizden anladığım kadarıyla cevaplıyorum. kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
istediğim tam olarak budur. teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
yalnız yani bir şey daha eklemem gerekti.

yıllık sayfasına aylar arasına ücretler arasında düşüş olduysa "-" artış olduysa "+" işareti ve yahat karakter eşlemden herhangi bir simge koymalıyım. yıllık tablomda iki sütun arasına bir sütun eklediğimde formüllerde bozulma oluyor. bir şekilde düzelttim ama genel olarak bir hata yapıp yapmadığımı bilmiyorum. ayrıca düşüş ve artışlarda ocak ayının ne durumda olduğunu belirlemek için bir önceki yılın aralık ayıyla karşılaştırmasını sağlamamız gerekecek. bu kadar bilgim olmadığı için hiç dokunmadım. bunun için de yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın qrrxz;
son mesajınızdan anladığım kadarıyla sorunuzu cevapladım.
C sütunu O sütununa göre kıyaslı; diğer sütunlar sa C sütununa göre kıyaslıdır. İsteğiniz koşullu biçimlendirme ile halledilmiştir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
biraz karışık anlatmışım. yıllık sayfamda bir önceki yıla ait veri görünmesini istemiyoruz. sadece bukunduğumuz yıla ait veriler olacak. fakat diyelimki c sütununda ocak ayı var d sütununda da şubat ayı var. biz c sütunda ocak ayı verileri kalsın, d sütununda aralık ve ocak ayını kıyaslayan düşüş ve artış oranlarını gösteren simge olsun ve e sütununda şubat ayı olsun istiyoruz. yani bir yıllık verileri birbiri ile kıyaslayan ekstra sütunlar açmamız gerekli bunun için açılan sütunlardaki kıyaslamayı yapacak olan formül "eğer" foksiyonu ile olursa benim işimi görecektir. ben kriterlere göre istediğim simgeyi koyabilirim.

teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın qrrxz;
lütfen yeni bir sayfa ekleyerek nasıl olmasını istiyorsanız (yıllık sayfası) hücrelere o şekilde tarif ediniz.ben ona göre yardımcı olayım.

Merhaba..
Öncelikle aklınıza ve elinize sağlık.
Benimde benzer bir tablom var ama 3 aylık sayfasına data sayfasında A sutününda bulunan değerleri benzersiz atabilirmiyiz.Yani mükerrer olanı 1 kere yazabilirmi?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın eedtr1;
data sayfası hariç diğer sayfaların a3 hücrelerine =EĞER(YADA(data!A3=0;data!A3="";EĞERSAY(data!$A$3:A3;data!A3)>1);"";data!A3) yazıp formülü çoğaltınız. kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
merhabalar fonksiyondaki yukarı ok ve aşağı okları nasıl yaptınız acaba?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın hurkanpisirici;
klavyede ALT tuşuna basılı iken numaratör tuşlarından 24 yazarsanız ↑, 25 yazarsanız ↓ ok olurşur. kolay gelsin.

Sn:Benli58
formülü inceleyip kendi tabloma uyarladım ancak tekrarlayanların yada mükerrer kayıtların olduğu satırlarda boşluk oluştu.Örnek dosya yı da ilave ettim.Bir kontrol edermisiniz uygulamada hata yapmışmıyım? Uygulama doğru ise boşluk vermemesini nasıl sağlarım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın eedtr1;
kullandığım office 2003. lütfen dosyanızı office 2003 olarak eklermisiniz.