sütunları karşılaştırarak değer girmek

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2007 - türkçe
TABLO1

TABLO2

Arkadaşlar benim amacım
TABLO1' in "E" sütunu ile TABLO2' nin "B" sütununundaki seri numaralarını karşılaştırıp, aynı olan seri numaralarından;
TABLO1' deki "F" sütununda yeralan envanter numarasını
TABLO2' deki "C" sütununa otomatik yazması.

Nasıl olabilir formulü?
Bilgiye, Emeğe Saygılar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Küçük bir örnek ekleyerek açıklarmısınız..

Not: Dosyanızı farklı kaydetten 2003 formatında kaydederek ekleyiniz..
.

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
TABLO1
Arkadaşlar benim amacım
TABLO1' in "E" sütunu ile TABLO2' nin "B" sütununundaki seri numaralarını karşılaştırıp, aynı olan seri numaralarından;
TABLO1' deki "F" sütununda yeralan envanter numarasını
TABLO2' deki "C" sütununa otomatik yazması.

Nasıl olabilir formulü?
Bilgiye, Emeğe Saygılar
Sayın pablomurty üstadım Sayın espiyonajl' ın da dediği gibi örnek bir dosya ekleseydiniz daha iyi olurdu,
Ekte gönderdiğim örnek dosyayı inceleyin, umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 - TÜRKÇE
ilk mesajımda forumdaki tüm arkadaşlara, üstatlara saygılarımı sunar paylaşım ve emekleri için teşekkür ederim. benim yardımlarınızı rica edeceğim konuda arkadaşımızın sorduğu soru ile neredeyse aynı. Tabloların içeriğini veremesem de sütün isimleri bulunan bir örneği ekledim.

2 farklı tablo var. iki tabloda da hesap no sütünları var. tablo 2 ye tc kimlik no sütunu ekleyip, tablo 1 de bulunan TC kimlik nolarını tablo 2 ye de girmem gerekiyor. fakat hem isim sıralaması farklı hemde kişi sayıları farklı. tablo 2 de bulunan hesap numaralarını ve tablo 1 de bulunan hesap numaralarını karşılaştırıp, hesap numaraları aynı ise tablo 2 de boş olan TC kimlik nosu hücresine tablo 1 den tc kimlik numarasını aktarmak istiyorum.

gezgin-49 arkadaşımızın çalışmasında isme ve seri noya göre kontrol ediyor. sadece seri noya göre kontrol edilirse sanırım hem soruyu soran arkadaşın hem de benim problemim çözülecek.

teşekkürler...

Ekli dosyalar