Sütunu satıra, satırı sütuna kopyalama...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Değerli arkadaşlar,
Elimde makroları hazır bir dosya var. Dosyada bir anasayfa, bir de veri sayfası bulunuyor. Dosyada yazılı kodlarla anasayfadan veri sayfasına, veri sayfasından da ana sayfaya kopyalama yapıyorum. Ancak bu kopyalama işlemi sütundan sütuna şeklinde oluyor.
Ben ise kopyalamanın sütundan satıra, satırdan da sütuna şeklinde gerçekleşmesini istiyorum. Gerekli açıklamalar ek dosyada mevcut...
Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın leumruk,

Sorunuzu, gönderdiğiniz dosya üzerinden anlatacak olursam,

Aktar butonuna bastığımızda Veri sayfasına Başlık1 ve altına da 3 tablo geliyor. Siz bu 3 tabloyu yanyana mı istiyorsunuz ? Yani Başlık1 yazacak ve 3 tablo sağa doğru yanyana gelecek.

Ve tekrar Aktar butonuna bastığınızda Başlık2, alt satırda yine tabloları da sağa doğru yanyana gelsin istiyorsunuz galiba.

Eğer istediğiniz böyle bir şey ise (yani ben doğru anladıysam) kodlarınızın tamamının revize edilmesi gerekir.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evet sayın hocam,
Tam anlamıyla öyle bir şey istiyorum.
Eğer zahmet olmayacaksa, yapabilir misiniz?

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın leumruk,

Aşağıda dosyanızı istediğiniz hale getirmeye çalıştım. Kontrol edin, hata veren yer olursa bildirin tekrar bakarız.

Kodda ilk hatayı kendim buldum. Bir miktar bekleyin düzelteyim.

HATA DÜZELTİLDİ.

Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn. Şaban hocam,
Hata bende. açıklamamda eksiklik var. Şimdi daha doğru açıklamaya çalışıyorum:
Veya kaydete bastığımızda olmasını istediğim şekli elle kopyalayarak ekli dosyada belirtiyorum.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn. Şaban hocam,
Kodları inceledim. Sanırım veriler, tek tek kopyalanmış. Size gönderdiğim dosyayı, örnek olduğu için kısa tuttum. Bu soruyu test programı için sordum. Yani soru sayısı(tablo sayısı) epey fazla.
Bu kodu B7:B405 aralığını bütün olarak tek hamlede veri sayfasına atmak mümkün olabilir mi? Yani gönderdiğim ilk dosyanın kopyalama işleminin sütundan satıra, satırdan sütuna olacak şekilde olmasını istiyorum. İlk dosyada sütundan sütuna, sütundan sütuna şeklinde.
İsteğim bitmiyor, kusura bakmayın...

S

Skorpiyon

Misafir
:) Kusura bakmayın. Gayri ihtiyari gülüyorum.

İsteğiniz, son dosyada gönderdiğim şekilde mi olacak. Ama mevcut tablo sayısı kadar ve tek seferde diyorsunuz.

Peki Geri Yükle butonu ile veriyi çağırırken "SoruGirişi" sayfasında hangi sütuna çağıracaksınız ?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Estağfirullah... Kusur ne demek...
B sütununa. Yani B7'ye.

S

Skorpiyon

Misafir
Hayır demek istediğim aktırırken bir sürü tabloyu aktaracaksınız ama çağırırken sadece B7'ye tek bir başlık mı çağıracaksınız demek istemiştim.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evet, seçtiğim başlık gelecek. Mesela B7:B405 aralığını veri sayfasına Başlık1 adında kaydetmiş olalım. Geri yükle ile Başlık1'e tıkladığımızda Bu B7:B405 veri sayfasının hangi satırına kopyalanmışsa, aynen ordan alınıp, tekrar B7:B405'e kopyalanacak.

S

Skorpiyon

Misafir
İyi de Sayın leumruk,

Excel 2003'te 255 sütun mevcut. 407 satırı yanyana kopyalamaya çalıştığınızda mutlak bir hata ile karşılaşırsınız,

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evet, syn. hocam,
Haklısınız. Onu hiç hesaba katmamıştım. Ben 900 civarında zannediyordum. Sizi de uğraştırdım boşu boşuna. Kusura bakmayın.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Arkadaşlar, başlığı ben açmıştım. İnceleyen arkadaşlar olabilir düşüncesiyle yazıyorum. Dün başka bir soru sonucunda Evren Bey'den öğrendiğim bir yöntemle bu sorduğum sorunun cevabını buldum. Dosyayı ekte gönderiyorum.