Süzme yapılarak e toplam işlemi yapmak

Excel Vers. ve Dili
ACCESS ile progam yapabiliyorum
teşekkürler böyle bir çalışmayı hazırladığınız için.
benim bir tablom var sürekli veri giriyorum en başta tarih yazıyorum ilgi işlemleri alttoplam vastasıyla yapıyorum fakat bu formülü yazı yorum sonuç alıyorum ama ben tarih olarak süzülen kısmın toplamını almak istiyorum formül etopla(x4:x2776;"sarı";ad4:ad2776 yazı yorum genel sonuç alıyorum ama ben sadece süzme kullandığım tarih aralığının toplamını almak istiyorum alttoplam gibi

umitumit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-07-2028
Arkadaşlar selam,

Benimde aynı problem ile ilgili sıkıntım var.
veri sütunumun altına ETOPLA ile € ve $ toplamlarımı ayrı ayrı getiriyorum ama diğer her hangi bir sütunda süzme yaptığım zaman da sadece süzülen değerler için ETOPLA yapmak istiyorum.
Bir nevi ETOPLA ve ALTTOPLAM ın beraber çalışması gibi olmalı.

Teşekkürler

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
benim bir tablom var sürekli veri giriyorum en başta tarih yazıyorum ilgi işlemleri alttoplam vastasıyla yapıyorum fakat bu formülü yazı yorum sonuç alıyorum ama ben tarih olarak süzülen kısmın toplamını almak istiyorum formül etopla(x4:x2776;"sarı";ad4:ad2776 yazı yorum genel sonuç alıyorum ama ben sadece süzme kullandığım tarih aralığının toplamını almak istiyorum alttoplam gibi
Merhaba,

Süzme hangi sütunda yapılacak?

umitumit

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-07-2028
Arkadaşlar selam,

Benimde aynı problem ile ilgili sıkıntım var.
veri sütunumun altına ETOPLA ile € ve $ toplamlarımı ayrı ayrı getiriyorum ama diğer her hangi bir sütunda süzme yaptığım zaman da sadece süzülen değerler için ETOPLA yapmak istiyorum.
Bir nevi ETOPLA ve ALTTOPLAM ın beraber çalışması gibi olmalı.

Teşekkürler

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($T$2:$T$35;SATIR($T$2:$T$35)-SATIR($T$2);;1));--($S$2:$S$35=S37);$T$2:$T$35)

Bu formülle istediğimi aldım.
t sütunu; toplam alınacak rakamlar sütunu,
s sütunu; ölçütün alınacağı aralık sütunu
s37 ise; ölçüt olarak kullanıldı.