Merhaba arkadaşlar,
Ekteki dosyada birden çok kritere bağlı olarak toplama işlemi gerektiren bir durum var. Farklı fonksiyonları kullanarak aynı işlemi yapmaya çalıştım ancak sonuç alamadım. Sadece SUMPRODUCT ile doğru sonucu elde edebiliyorum fakat fonksiyon inanılmaz uzun hale geliyor.
Daha eklenecek kolonlar olduğu düşünüldüğünde kriterleri değiştirmek bu kadar uzun bir formül içinde ölüm gibi...
Aynı işlevi sağlayabilecek başka bir formül önerebilirseniz çok sevinirim.
Ayrıntılı açıklamayı ve diğer başarısız denemelerimi ekteki dosyada bulabilirsiniz
Teşekkürler.
Ekteki dosyada birden çok kritere bağlı olarak toplama işlemi gerektiren bir durum var. Farklı fonksiyonları kullanarak aynı işlemi yapmaya çalıştım ancak sonuç alamadım. Sadece SUMPRODUCT ile doğru sonucu elde edebiliyorum fakat fonksiyon inanılmaz uzun hale geliyor.
Kod:
=SUMPRODUCT(--(D:D="İstanbul");--(E:E="CAS-301");G:G)+SUMPRODUCT(--(D:D="İstanbul");--(H:H="CAS-301");J:J)+SUMPRODUCT(--(D:D="İstanbul");--(K:K="CAS-301");M:M)+SUMPRODUCT(--(D:D="İstanbul");--(N:N="CAS-301");P:P)
Aynı işlevi sağlayabilecek başka bir formül önerebilirseniz çok sevinirim.
Ayrıntılı açıklamayı ve diğer başarısız denemelerimi ekteki dosyada bulabilirsiniz
Teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
15.6 KB Görüntüleme: 97