sutun degistirme

Excel Vers. ve Dili
TR
2003
stok kaydu tutuyorum ve son stok durumunu ilk stok ile değiştirmek istiyorum

ilk stok durumları F stununda ve ben degistir butonuna bastığımda ihtiyaçdan dolayı düşen azalan son stok durumlarını I sutunundan alıp F ile değiştircek ve sayfa 1 deki H sutunundaki verileri bosaltacak

bu kodlara ihtiyacım var
nasıl yapabilirim , makro yazmayı pek bilmiyorum ama basic bilgim az da olsa var

Excel Vers. ve Dili
TR
2003
Stok takibi için

ilk sayfadaki ürün listesinde üretimi yapılacak miktar kadar ürünler sayfalarında ki elemanlardan düşülecek
stokta 100 adet varsa ve 5 adet kullanılıyorsa kalan 95 adeti 100 değeri ile değiştirmek istiyorum
ve son olarak siparişleri sıfırlayacak, tekrar döngü kurmaması için

Excel Vers. ve Dili
TR
2003
Gönderdiğim ekte ürünler ile parçalar ilişkilendirilmiştir.
Bir ürün üretildiği zaman ona ait parçalardan kaçar adet kullanıldıysa o kadar düşülmesi gerekiyor

son olarak düşüldükten sonraki değeri stok değerleri ile değiştirmem gerekiyor. Bunu bir kez yapmak lazım, değişen değerler tekrar tekrar aynı şekilde değişikliğe ugramamalı

G sutunundaki satırları tarayıp sadece rakam olanları d sutunundakilerle değiştirmek için ne yapabilirim

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Örnek dosyanızda sayfalar karışık geldi bana, hangi sayfada ne yapılacağını pek anlayamadım, ama G sütununda değer sayıysa demişsiniz, aslında G sütununda değer sıfırdan büyük ise, desek daha iyi olur, çünkü sıfır var ve sıfır da bir rakamdır. Her neyse, "G sütunundaki değer sıfırdan büyükse, D'deki değeri getir, buraya yaz" demek için şu kodu kullanabilirsiniz:

sub gd ()

for a=1 to 500
if cells(a,"G")="Son stok" then goto 2
if cells(a,"G")>0 then cells(a,"G")=cells(a,"D")
2 next

end sub

Excel Vers. ve Dili
TR
2003
çok teşekkür ederim çok işe yaradı

benim bu tarz kodlara ihtiyacım var, örnek olması için

Excel Vers. ve Dili
TR
2003
For a = 1 To 500
If Cells(a, "H") = "son stok" Then GoTo 2
If Cells(a, "F") > 0 Then Cells(a, "H") = Cells(a, "E") - Cells(a, "F") - Cells(a, "G")
Cells(a, "E") = Cells(a, "H")
If Cells(a, "H") = Cells(a, "E") Then Cells(a, "H") = 0
2 Next

If Cells(a, "H") = "son stok" , son stok kısmını text değeri olarak okutabilirmiyim ? Yani sayı dışı değerleri atlayacak