Sutun içinde kritere göre arama ve renklendirme hk.

Bwtunc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
değişken
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-08-2026
Merhaba Arkadaşlar,

Makro konusunda ne yazık ki sıfırdan makro yazamıyorum. Bu nedenle makro bilen arkadaşlardan desteklerini rica ediyorum.

Ekli dosyada bir çalışan takip dosyası mevcut. Bu takip dosyasında şüpheli işlemleri bulmak ve bulunan satırları renklendirmek istiyorum. Şüpheli işlem olabilmesi için 4 farklı kriter var. Bu kriterler kendi içinde sıralı ve değişmeyen hareketlerden oluşuyor.

Örnek:

Örnek dosyada aramlar D sütununda yapılacağı için d sütunu için örnek veriyorum.

d2 Satırında : Satış
d3 Satırında : Ürün Ayrıntıları
d4 satırında : Siparişi İptal Et

eylemleri peş peşe ve aynı sırayla gelmişse bu işlem şüpheli bir işlemdir. Bu işlemin, işlem numarasıyla (B sütununda olan rakamlar) aynı işlem numarasına sahip olan tüm satırları renklendirmek istiyorum.

Yukarıda yazdığım kriter, 4 kriterden sadece biri. Toplam 4 kriter var ve bu kriterler kendi içinde farklı sıralama ve farklı ifadelere sahip olabiliyor. 4 Kriterin tamamını Kriterler sayasında paylaştım.

Çok şey soruyor, talep ediyor, istiyor olacağım ama ufak bir ricam daha olacak. Toplam kaç işlem aldığını (İşlem numaralarının tekrarsız sayısı) ve bu işlem numaralarından kaçı şüpheli işlem olduğunu boş iki hücreye yazdırma konusunda da yardımcı olmanızı rica edeceğim :( .

Desteklerini esirgemezseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Bwtunc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
değişken
15-08-2026
Yüreğine emiğine binlerce teşekkürler. Hakkını helal et demekten başka diyeceğim birşey yok. Tam düşündüğüm ve amacıma yönelik olmuş.

Sen gönderdiğin ilk dakikadan beri kodu anlamaya çalıştım ama yapamadım. Çünkü gerçek dosyada sütunlar G sütununda bitiyor (G sütunu dahil ve veri içeriyor) . Kodu örnek dosyaya göre bakıp asıla göre düzenlemeye çalıştım olmadı. Tüm işlemleri sarıya boyadı, tekrarsiz şüpheli işlem sayısını bulmadı. Kısacası yapamadım lütfen mazur gör ve hakkını helal ederek ilk boş sütunun h sütunu olduğunu düşünerek bir daha paylaşabilir misin kardeşim. Bir de seni rahatsız etmemek adına kod bloğunun hangi işe yaradığını kodların üstüne açıklama yazarsan belki biraz daha anlayabilir senin vaktini tekrar almamak için elimden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışırım.

Tekrardan çok ama çok teşekkür ederim.

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027
Merhaba

Asıl dosyanızın bir örneğini paylaşınız. Ne nerde görmek lazım. Asıl dosyanızdaki bilgiler önemli ise aynı formatta önemli olmayan bilgilerle asıl dosyanızı paylaşınız.

Sakin kafa ve geniş vakitte kodların ne işe yaradığını bir üst satırda açıklamak iyi olur. Hayırlısı...

Selamlar...

Bwtunc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
değişken
15-08-2026
Merhaba kıymetli dostum. Tekrardan teşekkür ederim dönüşün için. Sabah ilk işim gönderdiğin tablo üzerinden tekrar denemeler yaptım. Sanırım halledeceğim. İnşallah hallederim. Eğer hallemedesem ve iznin olursa tekrar rahatsız ederim konu üzerinden.

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
08-06-2027
Tamamdır Kolay Gelsin.

Selamlar...