tabloda değişiklik olduysa bulma, renklendirme

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
soru şu
piyasa firmaları için tutulan malzeme takip tablosu var elimizde
malum her ayın sonu olan toplam değerle birsonraki ay farklı değil başlangıçta bir tablo açılıyo ama daha sonra veriler eklenerek değişiyo

işte 2 tablo arasında değişim olmuş hücreleri nasıl renklendirebilirim
ayrıca sorumu zorlaştırcak ekleme şu bir sonraki ayın tablosunda satır yada sütun eklemeler eklenerek tablonun şekli de değişmiş oluyo
bu tip tabloları yanyana yada sekmelerde yazıp değişmiş olanları yeni eklenmiş olanları gibi çabucak farketmemizi sağlayacak nasıl formüller yapılır
ekli tablomda 2 sekmedeki tablolara sütun eklenmemiş ama satır eklenmiş sonraki sekmedeki yeşil dolgulu yaptığım hücrelerdeki veriler bir önceki tablodaki değerle farklı üzerine bişeler eklenerek değişmiş yani

çözüm için değişmiş yada yeni eklenmiş hücrelere renk vererek tespit etsek.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
bu sorum için gerçek çizelgemi biraz eledim derledim toparladım ek olarak gönderiyorum
çizelgemde sekmelerden ilki 15 diğer 16
15 hesap dönemi numarası adı altında yani 15. hesap dönemine ait tablo
peşine gelen 16 ise 15 sekme nolu tabloya eklemeler değiştirmeler yapılarak oluşturuluyo
dikkatle bakılırsa tablonun yarısına kadar bir öncekiyle aynı yarısından sonra verilerde değişmeler üzerine eklenmelerle artışlar olmuş ve sonlara doğru 1-2 satır eklenmiş yeni bir imalat kalemi eklenmiş çünkü

böyle çizelgelerde ben nerelerde nasıl değişiklikler olduğununa exceli kullanarak nasıl bulabilirim
yada excel bana nasıl yardımcı olur
yahutta uzman hocalarım illa ki hakimdir konuya 15 . çizelge belliyken 16 da değişimler olcaksa tabloyu nasıl düzenleyerek kolaylıklar sağlanabilir.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Excelin zaten bu işlemi yapan bir özelliği bulunmaktadır.

ARAÇLAR-DEĞİŞİKLİKLERİ İZLE menüsündeki adımları izleyerek denemeler yapın.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
yarın bakacam hocam dediğiniz özelliklere
bir sorum daha kalmıştı yekünlü devam eden sayılardan oluşan tablo

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
korhan hocam
dediğiniz özelliğe anlamaya çalışıyorum ama bu sanki ilgili sayfadaki en son dosyaya kim girdi ne zaman veri değişikliği yaptı gibi bilgileri bulduruyo galiba yanlış anlamadıysam

benim istediğim ise 2 tablo arasında 2. tablo üzerinde 1. ci ile aynı olmayan artan yada azalan değişen hücreler olduğunda onları belirlemek renklendirmek ile ilgiliydi.
değişiklikleri izleme belki bunlarıda yapıyodur ama ben kullanımını anlayamadım videolu anlatımlar ve bizim foruma arattırdım ama anlayamadım
bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013
Merhabalar,

Aynı durum için bir sorum var. Bir excel dosyası var ve bu dosya başkasına yolladı. Yoladığım kişinin yaptığı değişiklikler ile ilk dosya arasındaki farkları nasıl anlayabilirim ?

İki dosyayı karşılaştırıp aralarındaki değişiklikleri nasıl bulabilirim ?