tabloda koşula göre boş kalan hücrelere miktarları bölüştürme

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
ekli tablomda sormak istediğim detay şu
10000 tl olan bir veriyi 5 hücreye dağıtıcam
eğer hücrelerin hiç birinde veri yoksa hepsi 2000 er olacak
eğer soldan ilk hücre de veri varsa diğer 4 hücredeki olması gereken değer 10000-ilk hücredeki veri / 4

bu mantıkla ben örnek tabloda sarı renkle belirttiğim cevapların olduğu yerlere nasıl formülasyon yapabiliriz.

bu çizelgede hücreler formülle bir cevabı bulmuşken
örneğin
F10 = 4000
G10 = 1500 iken diğer hücreler (sarı) H10=I10=J10 = 1500 bulunuyo ama
ben H10 hücresindeki formülle bulunan değeri manuel 2000 diye manuel yazdığımda kalan I10 ve J 10 = 1000 e düşmesi gerekiyo

bi döngüsel hata olabilir mi bu isteğimde

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bence bu işlemi makro ile yapmalısınız.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
makro ile ilgili kod yazma benim genelde her sorduğum soruda veri çizelgemde çok defa değişikliğe gidebilir sorduğum soruları değiştirdiğimden makrolu çözümleri kullanmak zor gelr diye
çok güzel çözümlemelerde olsa makro kullanma alışkanlığı kazanamadım sayın hocam
formülasyonlar ile yapılan sonuçlamalar daha faydalı gibi geliyo

size karşı fikir gibi algılamayın zaten sizlerin seviyesine ulaşmamız mümkün değil :)

bu tip soru şu yüzden sordum
karayolalrı ile hakdiş yapıyoruz iş programı diye bi kısım var her ay ne kadarlık imalar yada üretim yapılcağını belirtmemiz gerekiyo
ben foruma 5 ayı kapsayan tabloyu kırptım gönderdim ama gerçek çizelgede 25 aya yayılıyo ve her aya otomatik gelen verileri buldursakta bir süre sonra gerçek veri beirlendiği anda ilgili aydaki sayıyı manuel değişmem gerekiyo ve o aydan sonraki aylar yine gerideki toplamları tüm toplamdan çıkararak kaç ay kaldıysa bölünmesi gerekiyo
umarım anlatabilmişimdir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bende her zaman eğer çözüm yolu varsa ilk olarak formüllerle çözümden yanayım. Fakat siz hücreye manuel müdahale edeceğim dediğiniz için bende size makrolu çözüm önerdim. Neyse biraz bekleyelim formülle çözüm gelmezse makrolu çözüm hazırlarız.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam ve diğer hocalarım
sorumun çözüme kavuşması açısından aynı tablodan yanında bi tarafta daha yapılıp veriler o tabloda olup ne bileyim hani bu şekilde çözümlemelerde yapılabilir.
illa ki tek tablo üzerinde çözümler olucak diye bi isteğim yok