Tablodaki fiyatlara göre miktarları toplayıp belirlenen konumda yerlestirmek

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,

Ekteki excel formunda sheet 1 de bir tablo bulunmakta ve bu tablonun yanındada miktar ve fiyat bilgileri içeren iki ayrı bölüm bulunmaktadır.
Burada yapmak istediğim yesil bölüme girilmiş fiyat bilgisindeki miktarları toplayıp fiyatlara göre buyukten kücüge sıralayarak tabloya koyması aynı sekildede satış için bunu yapabilmek. Olması gereken tablo sol taraftaki bölümde olduğu gibidir. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
MErhaba,

Acaba surekli update edebilen bir formulle yapabilmem mumkunmudur bunu..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Not: Büyükten küçüğe noktasını anlayamadım. Hangi verileri sıralamak istiyorsunuz.?
Eki inceleyin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhabalar,

Öncelikle elinize sağlık demek istiyorum. Fakat esas amacım Sag tarafta sıralı bulunan örneğin 0,75 fiyattan miktarları toplayım. Manuel yazmıs olduğum tabloya bu dataları aktarmak..
Örneniğin sag tarafta yesil olarak bulunan 0.75 fiyatları toplayıp orda manuel hazırlanan tabloya 27000 ve o fiyattan olan işlemleri koymak..

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Yani sagdaki bilgileri soldaki tabloya koymak. Soldaki tabloyu bos olarakta düsünebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba konu ile ilgili detaylı örneği ekteki dosyaya ekledim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Tablo oluşturmak

Merhaba

Ekteki dosyada detaylı örneğini anlatmış olduğum tablolama konusunda sizlerin yardımınıza ihtiyac duyuyorum. Tabloda belli fiyatlara göre sıralayarak sol tarafta bulunan bölüme bunların toplamlarını ve fiyatını surekli update edicek sekilde yapmak.
Simdiden ilginize ve derin bilginize teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eki inceleyiniz.

Aynı konuyla ilgili birden fazla konu başlığı açmamanızı rica ederim..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,
Öncelikle acemeliyim konusunda kusura bakmayın.. Muygun cok tsk ederim dosya tam istediğim sekilde sadece sizden sunu rica edebilirmiyim. TUruncu bölümde Sağ taraftaki fiyat kısmını kücükten büyüğe göre nasıl sıralayabilirim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
E6 hücresindeki;
=EĞER(SATIR()-5>BAĞ_DEĞ_SAY(M:M);"";İNDİS($A:$M;KAÇINCI(KÜÇÜK(M:M;SATIR()-5);$M:$M;0);12))
formülünde KÜÇÜK yazan kısmı BÜYÜK olarak değiştirin ve formülü aşağıya doğru çoğaltın.