Tablodaki verileri hesaplama

serif_007

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-07-2027
Herkese merhabalar.

Ekteki gibi bir rapor tablom var. Her gün bu tablo ile uzun süre uğraşarak formüller ile hesaplama yapmak zorunda kalıyorum. İşleri biraz kolaylaştırmak için makro ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkürler.

Tabloya her gün yeni veri ekleniyor. Veriler Ayın 1'inden itibaren başlıyor ama ben fazla kafa karışıklığı olmaması için verileri ayın 10'undan itibaren ekledi. Şimdi yapmak istediğim şey şu. Örneğin AYDIN A ve AYDIN B sekmelerindeki verilerin toplam kısımları şu şekilde olacak. Tabloya her gün veri eklemesi yapılacağı için toplam sütunu sürekli aşağı doğru kayacak. Bu nedenle Toplam sütunundan sonra 1 boş satır bırakılarak bir sonraki sütuna AYDIN A B73 + AYDIN B B73 hesaplaması yapacak ama bunu şu şartlarda yapmasını istiyorum , örneğin ben ikisinin aynı anda hesaplanmasını istediğimde AYDIN A ve AYDIN B tablolarının H1 sütunlarına + işareti koyacağım ve bu tabloyu hesaplayacak. + işareti yoksa tablolarda herhangi bir hesaplama işlemi yapmasına gerek yok. Böyle bir hesaplatma yapmak mümkün müdür? Mümkünse bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ediyorum

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Bunun için Excelin Tablo olarak biçimlendirme özelliğini kullanmanızı öneririm. Öncelikle tablolarınızın en üstüne başlık satırı ekleyin ve sütun başlıklarını yazın. Sonra tabloda herhangi bir hücre seçiliyken Giriş Sekmesindeki Tablo olarak Biçimlendir özelliğini çalıştırın:

235978

Tablonuza istediğiniz biçim özelliğini seçip işlemi tamamlayın. Sonra Tablo Tasarımı sekmesi açılacak. Ordan Toplam Satırını işaretleyin. Böylece tablonun en altına otomatik toplam satırı eklenecek. Bu özellik sayesinde tablonun en alt satırında iken Tab tuuşuna bastığınızda tabloya boş bir satır eklenecek ve toplam satırı bir aşağıya kayacak:

235979

Bu resimde ortada seçtiğim kısım tablo sütun başlıkları. Pencere dondurma yapmadan da Tablonun başlık satırı aşağı indikçe sütun başlıklarının yerini alıyor.

Diğer isteğiniz için ise basit EĞER formülüyle işlem yapabilirsiniz. Örneğin AYDIN B sayfasının A76 hücresine:

=EĞER('AYDIN A'!$H$1="+";"GENEL TOPLAM";"")

ve B76 hücresinde

=EĞER('AYDIN A'!$H$1="+";Tablo3[[#Toplamlar];[A]]+Tablo1[[#Toplamlar];[A]])

gibi bir formül kullanılabilir. Bu formüller dosya yapınıza ve tablodaki sütun başlıklarınıza göre değişebilir.