Tablodan değer arama

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara merhaba. Arkadaşlar A1:B4 aralığında
basit bir tablom var. A sütununda sırasıyla 3 4 5 5 değerleri B sütununda var-yok-var-yok değerleri var. C1 ve D1 hücrelerinde büyük ilk iki değeri saptıyorum.
Sonra da bunları düşeyara formülünde aranan değer olarak kullanarak karşılarındaki değerleri alıyorum. A sütunundaki verilerin bir kısmı tekrar ettiğinde düşeyara formülü ilk gördüğünü alıyor diğerini almıyor. Bu örnekte ikinci 5 in karşısına yok değeri gelmesi lazım. Bu durumda hangi formül kullanılmalı. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Kod:
=İNDİS($B$1:$B$10;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$10=C1;SATIR($A$1:$A$10));SÜTUN(A1)))
Dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız.

.

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Kod:
=İNDİS($B$1:$B$10;KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$10=C1;SATIR($A$1:$A$10));SÜTUN(A1)))
Dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız.

.
Hocam teşekkür ederim. Formül benim verdiğim örnek kitapda çalışıyor. Fakat esas verielrimin olduğu yere uyarladığımda sayı hatası veriyor. Bu durum üstünde altında veri olmasından kaynaklanıyor olabilir mi ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hocam teşekkür ederim. Formül benim verdiğim örnek kitapda çalışıyor. Fakat esas verielrimin olduğu yere uyarladığımda sayı hatası veriyor. Bu durum üstünde altında veri olmasından kaynaklanıyor olabilir mi ?
Dosyayı görmeden kesin birşey söylemem. Formüldeki aralıkları kendi dosyanıza uyarlamaya çalışın.