Tablomu programa nasıl dönüştürebilirim.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar excel de tapmış olduğum çalışmam var. fakat durmadan köprü bağlantısı mevcut. bu çalışmamı programa dönüştürmek istiyorum. bu şekilde excel de program da kasma mevcut oluyor. dosya boyutundan dolayı bana yardımcı olabilecek yön gösterebilecek hangi programda yaparım tavsiye verebilecek var mı acaba ?

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027
1- Python, veri analizi ve işleme konusunda çok güçlü bir dil ve özellikle büyük verilerle çalışırken oldukça etkilidir. Pandas kütüphanesiyle verileri kolayca işleyebilir, Excel dosyalarını (XLSX formatında) okuyup yazabilirsiniz. Ayrıca, açık kaynak olması nedeniyle ücretsizdir ve birçok kütüphanesi bulunur.

2- Eğer Excel tabanlı çalışmanız, ilişkisel veritabanı gereksinimleri taşıyorsa, Microsoft Access iyi bir seçenek olabilir. Excel dosyanızdaki verileri Access’e aktarabilir ve daha verimli sorgular, raporlar ve veri yönetimi yapabilirsiniz.

3- Excel içinde VBA (Visual Basic for Applications) kullanarak, daha karmaşık işlevler ve otomasyonlar geliştirebilirsiniz. VBA ile mevcut Excel dosyanızdaki işlemleri optimize edebilir, köprü bağlantıları ve yavaşlamalar için alternatif çözümler geliştirebilirsiniz.

Avantajları:
Excel içinde çalışmaya devam edebilirsiniz
Excel dosyanızdaki işlemleri hızlandırabilirsiniz
Gelişmiş makro ve otomasyonlar

Sonuç :
Eğer amacınız sadece verileri işlemek ve yönetmekse, Python veya SQL veritabanı iyi seçenekler olabilir. Eğer verilerinizi daha iyi organize etmek, sorgulamak ve raporlamak istiyorsanız, Microsoft Access de etkili bir çözüm sunar.

mustafakayali

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2024 pro plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-09-2026
Arkadaşlar excel de tapmış olduğum çalışmam var. fakat durmadan köprü bağlantısı mevcut. bu çalışmamı programa dönüştürmek istiyorum. bu şekilde excel de program da kasma mevcut oluyor. dosya boyutundan dolayı bana yardımcı olabilecek yön gösterebilecek hangi programda yaparım tavsiye verebilecek var mı acaba ?

Cursor ve windsurf ü araştırın eğer biraz becerebilirsseniz kompleks bir yapı oluşturmadan yapabilirsiniz. ama yapılacakları bir çocuğa anlatır gibi anlatmanız gerekecek. Benim kendime ait 2 programım mevcut. ikisinide cursor ile yaptım. Yapabilirsem fazla takip ve takas kullanım programı yapacağım. bu ikisini de tavsiye ederim.