Tabloyu listeye dönüştürme

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
ekli dosyamda sorumu ilettim.

kısaca bahsetmek gerekirse
verilen bir listeden formüllerle verileri tablo haline çevirirdik şimdi ise tablo halinde verilmiş verileri liste biçimine döndürme ile ilgili

benim gerçek tablom 70 satır ve 25 sütunluk bir tablo ben onu liste haline dönüştürmeye çalışacam ama ekli dosyam küçük bir örnek

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın idris hocam çözüm için teşekkür ederim
şimdi göndereceğim örnek dosya daha detaylı bir çözüm istiyor ve formülle yapılmasını istiyorum

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Formülle yapacak zamanım yok. İşin kolayı varken, daha zoru ile uğraşmak bana abes geliyor.

Dosyanız, Pivot yardımı ile yapılmıştır.

.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
sayın hocam tablodaki miktar yazan yerde veri olmayan alınmayacak sizin çözümde sıfır olanlarda alınıyor o kısımlar 0 da olabilir boşlukta olabilir.
formülle çözüm gerekiyor ki benim gerçek tabomda 7-8 tane koşul ben ekleyebilirim mesela sadece proje adına göre çözüm istedim örneğimde ama sütunlar birden fazla olacak

en genel anlamda söyle bir amaca ulaşmak istiyorum

1. hakedişte (bu sütun ekli dosyamda yok)
ÇOŞANDERE {KATİ} projesinde (bu sütun var)
betonarme duvar imalatında (Bu sütun ekli dosyada yok) hangi poz numaralarında veri girişi olmuş gibi...

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Çözümlenmiş dosyanız ektedir.Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
alternatif çözümlerde gerekmektedir
benim gerçek tablom bir sekmenin tam ortalarında bir tablodan hemen yanına formülle yapmam gereken bir biçimdedir.

sayın hocalarımdan diğer formüllerle çözümler varsa cevaplayabilir ler mi ve özellikle DOLAYLI formülü kullanmadan.
sayın çıtır formülde dolaylı ile başlayıp C sütünunu kullandı ama ben tablomda çok satır sütun eklemekteyim bu yüzden dolaylı formülü ile olan çözüm benim için uygun değil

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
alternatif çözümlerde gerekmektedir
benim gerçek tablom bir sekmenin tam ortalarında bir tablodan hemen yanına formülle yapmam gereken bir biçimdedir.

sayın hocalarımdan diğer formüllerle çözümler varsa cevaplayabilir ler mi ve özellikle DOLAYLI formülü kullanmadan.
sayın çıtır formülde dolaylı ile başlayıp C sütünunu kullandı ama ben tablomda çok satır sütun eklemekteyim bu yüzden dolaylı formülü ile olan çözüm benim için uygun değil
Sayın modoste
Ben bir kez ilk sütunda DOLAYLI fonksiyonunu kullanmışım.Siz örnekte hangi sütunda çözmüş iseniz ben aynı sütunu kullandım.Kaldı ki sorunu çözüyor ise fonksiyonun ne önemi olabilir.Mutlaka başka çözümlerde olabilir.:dusun:Kolay gelsin

Son düzenleme:

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-03-2025
C12 hücresinde ilk buldurduğunuz proje adı varya sayın çıtır o formülde en sonda dolaylı kullanılmış.

gerçek tablomu ekledim ve sarı renkli en sağda ne yapılmak istendiğini belirttim.

Ekli dosyalar