Takvim Denetimi

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar sitede UserFormla yapılmış bir takvim bulduk, ama aktif hücreye yazılamıyor, Class Modules ile yapılmış, bu sorunu çözülürse bayağı kullanışlı olur, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Not : Excel 2010 kullanıyorum, bir ilgisi olabilir mi?

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Seyit Bey,

64 bit sistem kullanıyorsanız kodlar hata verecektir. İlgili API kodlarını düzeltmeniz gerekecek.

Declare Function olarak görünen tüm satırları Declare PtrSafe Function olarak düzeltmeniz gerekecek.

Bu işlemden sonra çalıştırabilirsiniz.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Korhan bey teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için, kodlar hata vermiyor, gayet düzgün açılıyor, yalnız hücreye yazmıyor, yani seçilen tarih hücreye yazılmıyor. Görseldeki gibi yaptım, satırlar kırmızılaştı, kırmızı olanlara tırnak attım, bu sefer program çalışmadı. Buna bir çözüm bulabilirsek bizim için gayet iyi olurdu, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Not : Korhan bey 64 Bit sistem kullandığımı sanmıyorum, kullandığım Xp'tir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Seyit Bey,

Eklediğiniz dosyada bir türlü tarihi hücreye aktaramadım. Dosyanın yapısından kaynaklanıyor sanırım. Api kullanılarak hazırlanmış. Ben 64 bit sistem kullandığım için size ilk önerimi yapmıştım. O önerimi dikkate almayın.

Benimde hazırladığım bir takvim çalışması var. Fakat diğer arkadaşlarım zaten size güzel önerilerde bulunmuşlar. Onları değerlendirin. Eğer isterseniz bende çalışmamı eklerim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Seyit Bey,

Hazırladığım uygulamayı örnek olması açısından foruma ekledim. Dilerseniz inceleyip kullanabilirsiniz.

Takvim uygulaması

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Günaydın Seyit Bey,

İstediğiniz örnek dosyayı hazırladım. İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar çook teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, önemli bir ihtiyaçı gündeme getirip çözümler sundunuz. Sıklıkla tarihle uğraşan bir kullanıcı, manuel olarak giriş yapmaktan bir müddet sonra bıkar. Tekrar teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.