takvim eklentisi ve sayfa koruması

Excel Vers. ve Dili
6.1
merhaba arkadaşlar
üzerinde çalıştığım projede yine bir iki yerde yardımlarınızı almam gerekiyor. soru1:üzerinde çalıştığım projeye takvim eklemiştim (yine bu forum sayesinde) yanlız bu eklenti nereye iki kez tıklarsanız tıklayın çıkıyor. oysa ben sadece "S6" hücresine çift tıklayınca çıkmasını istiyorum nasıl yapabilirim?
soru2: sayfa koruması yapmak istiyorum ama sanırım projedeki saat dolayısıyla hata veriyor bu durumu nasıl aşabilirim? çalışma ektedir.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayfanızda saat kullanmanızın çalışmanız üzerinde etkisi var mı? Yoksa, sadece görsellik olsun diye mi kullanıyorsunuz. Eğer bu amaçla kullanıyorsanız, sayfa üzerinde çalışmanızı zorlaştırabilir.
Sadece "S6" hücresinde çalışması için eski kodu silip aşağıdakini yerleştirin.

Kod:
 Public WithEvents wrbk As Application
Private Sub wrbk_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Cancel = True
'ShowAtCell
If Sh.Name = "Sayfa2" And Target.Address = "$S$6" Then ShowAtCell
End Sub

Excel Vers. ve Dili
6.1
mehaba sayın hamitcan
tavsiyenizi uygulamak için programı(v2) açtığımda garip bir şekilde saat macrosu hata vermeye başladı. ne olduğunu bir türlü anlayamadım. siz çalışmayı indirdiğinizde de böyle bir hatayla karşılaştınız mı acaba?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Genelde indirdiğim dosyaları, makroları etkinleştirmeden açarım. Bu yüzden dosyanızı açtığımda, böyle bir hata ile karşılaşmadım. Daha sonra saatin çalışmasını durdurdum ve kodu inceledim. Sonra da yukarıdaki kodun eski hali üzerinde bir değişiklik yaptım. Hepsi bu.

Excel Vers. ve Dili
6.1
evet farkındayım herhangi bir müdahalenizin olmadığının ama ben neden hata verdiğini anlamadım hata olarak şu yazıyor:
Compile error
Can't find project or library

ve saat kodundaki format yazısı üzerinde işaret veriyor

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Missing hatası vermiş olabilir. Referanslardan "Missing hatası" veren bir satır varsa o referansın tıkını kaldırıp deneyin.