Tamam Yazdığımda Tamam Yazılı Olan Hücre Yeşile Boyanabilir mi?

teren77

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-08-2025
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle böyle sizler için çok ufak bir sorun için rahatsız etmek istemezdim.Ama işin içinden çıkamadım.
Ekli dosyada küçük bir servis rapor kaydı tutmak için hazırladığım excel dosyası var.
Benim bu dosya üzerinde yapmak istediğim "Tamam" yazılı olan hücre ilk başta boş olacak ve servis tamamlandıktan sonra bu boş olan hücreye gelip "Tamam" yazdığım zaman bu hücrenin yeşil renk alması,"SB" yazdığımda sarı ve son olarak "Kapalı" yazdığımda da kırmızı olarak boyanmasıdır.

Bu şekilde yaptığım zaman bütün hücrelerden ayrı bir renk alacağı için servis formlarının ne durumda olduklarını daha kolay bulabileceğim.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Teşekkür ederim.
Saygılarımla.

aliakgul

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
03-08-2025
Koşullu biçimlendirme...

Sanırım böyle istiyorsun....

teren77

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
01-08-2025
Ali Bey
Ellerinize sağlık tam istediğim gibi olmuş.Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Yalnız sizden bir ricam olacak bu işlemi nasıl yaptırdığınızı anlatabilir misiniz?
Çünkü bu tarz dosyalar ile çok fazla uğraşmam gerekecek.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Kardeş aynı dosyayı ekleyeyecektim fakat alibey benden önce cevapladığı için eklemedim. Senin sorun excelde BİÇİM / KOŞULLU BİÇİMLENDİRME özelliğini kullanarak cevaplanmış. Bu bölümü incelersen işin mantığını anlarsın

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
biçim\koşullu biçimlendirme

teren77

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
01-08-2025
Yardımcı olan herkeze çok teşekkür ederim.uzun zamandan beri excel ile uğraşmamıştım(2yıl oldu sanırım).Herşeye sıfırdan başlamanın zamanı geldi.

Tekrar teşekkürler.