DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
=TARİH(SAĞDAN(A1;4);PARÇAAL(A1;3;2);SOLDAN(A1;2))
Selamlar
Hücreleri biçimlendir > İsteğe Uyarlanmış > Tür kısmına 00"/"00"/"0000 yazın
Aynen öyle derdim de Korhan bey, diye diye bıktım artık. Aklımdan geçmedi değil yani
Özlem hanım bu ne demek şimdi?Gölge etmeyiniz.
Farkında olmadığınız için gereksiz yorum yazıldığını düşünüyorsunuz belki, ama yazılan mesaj size yardım etmek için yazılıyor.Size mi kaldı zor mu kolay mı olduğu yardım rica ettim sağolsunlar yardım edenler oldu. Neden gereksiz yorum yazıyorsunuz onu anlamadım. İşiniz yok heralde.
Kusura bakmayın, bilemedik...Bu şekilde yardım edilmez.
Bu şekilde yardım edilmez. Benim sorum net. Benim gireceğim tüm tarih 2020 değil farklı farklı yıllara ait onbinlerce tarih girecek liste yapacağım. sorumun cevabını aldıktan sonra yapılan muhabbet boş ve faydasız.
Siz bize tepki gösteriyorsunuz ama bizler en doğru yöntemi size önermek durumundayız.
Size önerilen çözümde hücreye girdiğiniz veri görsel olarak tarih gibi görünür. Tarihle ile ilgili işlem yapmak istediğinizde problem yaşayacaksınız.
İlgili sütuna filtre uyguladığınızda ve tarihle ilgili filtre işlemi yapmak istediğinizde yapamayacaksınız.
Bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.
Teşekkür ederim1/1/18 --> 01.01.2018
1-1-18 --> 01.01.2018
1-1/18 --> 01.01.2018
18 leri yazmazsanız yukarıdaki girişlerin yılları cari yıl olarak excel tarafından çevrilir.
Diyelim ki yanlış giriş yaptınız, örneğin 1/15/18 girdiniz. Bu bilgiyi excel tarih olarak çevirmez. Ama siz 01152018 yazdığınızda çeşitli yöntemlerle bunu tarih olarak gösterdiğinizde veriniz yanlış olur. Makro ile dönüştürseniz girdiğiniz tarih 01.03.2019 olarak çevrilir.
Dolayısıyla 010120018 girmek mi daha kolay yoksa 1-1-18 mi?
Alınganlık yapacağınıza ne demek istiyorsunuz diye sorsaydınız daha pratik bilgiye ulaşmış olurdunuz.
Kolay gelsin.
Öncelikle teşekkür ederim. Bunu bu şekilde açıklamak var ‘11-11 yazmanın nesi zor yaa’ demek var. Tepkili olmam normal değil mi ? Bana zor gelmiş sormuşum cevabın varsa yaz. Yoksa ne gereksiz muhabbet yapıyorsun.
Yani sizin kullandığınız şekilde "yaa" ifadesi mesajımda yok. Eğer olsaydı dalga geçtiğimi ya da küçümsediğimi düşünmenizi normal karşılayabilirdim.....‘11-11 yazmanın nesi zor yaa’ demek var....
Bu forumda emek harcayan insanlara lakayt ve seviyesiz cevaplar veremezsiniz.Gölge etmeyiniz.