Tarih Yazan Kodlara Formül Eklemek

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar Merhaba,

Ekli dosyada kullandığım kodlara W ile AT sütunlarında kullanılmak üzere =EĞER(B616="";"";20-EĞERSAY(B616:U616;"X")) ve =EĞER(Y616="";"";20-EĞERSAY(Y616:AR616;"X")) şeklinde 616. satırdaki formülü bu sütunlardaki tüm hücreleri kapsayacak şekilde koda dönüştürüp, V ve AS sütunlarına sayfa numarası girilince yine günün tarihini yazmasını istiyorum. Şimdilik ben formülü bu sütunlarda aşağı doru sürükleyerek tekrar adedini saydırıyorum. Ama kodlar çalışınca formül siliniyor. Ve ben yeniden yazıyorum. Bir de hücreleri sayfalardaki ayet sayısına göre birleştirince her seferinde soldaki ilk veriyi saklamak için onay istiyor.

Bir de bu hatimler bitince inşallah dosyanın temizlenmesi için bir kod gerecek. Bu kod sadece sayfa içindeki X leri ve Tarih ve sayfa numaralarını temizleyecek. İlginize şimdiden teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKÇE
Arkadaşlar tekrar Merhaba ilk mesajdaki muallaklığı gidermek için bu mesajı yazıyorum. Formül (veya kod) eklemesi;

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Intersect(Target, [V:V,AS:AS]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
If Target(1).Value = "" Then
Target.Offset(0, 1).MergeArea.ClearContents
Else
Target.Offset(0, 1) = Date
End If
Application.EnableEvents = True

End Sub

kodlarına yapılacak.
Yani V:V,AS:AS sütunları boşken W ile AT sütunlarında o satırdaki "X" ler saydırılacak 20 den çıkarılacak. Yani yukarıdaki aralıklara X yazdıkça bu sütunlarda EĞERSAY gerçekleşecek. V:V,AS:AS sütunlarına birşey yazınca W ile AT sütunlarına tarih yazacak. Saygılar.